Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Alix Eynaudi

Chesterfield

taal: zonder tekst
ticket: €5
reserveren: via deze link of tel. 056/22 10 01

Chesterfield is een discipline die gelezen wil worden. Het is het resultaat van een verzameling ledermanipulatietechnieken toegepast op lichamen en goederen en ontwikkelt een doolhof van tekens waarin dans naar het oneindig zachte, doordrongen van oneerbiedigheid en genegenheid, wordt getrokken. Gebruik makend van poëzie als een choreografie, stelt Chesterfield een wisselende reeks van overeenkomsten tussen bewegingen, geluiden, lichamen, boeken, stoffen en licht voor. Chesterfield, op het kruispunt tussen de syntax van de dans, de muziek van beweging en de poëzie van het lichaam, is een lappendekengedicht gewoven met draden van leer en gecomponeerd met een sensuele cadans. Bij kunstencentrum BUDA gaan in februari boekenwormen de lucht in en worden ze vuurvliegjes.

Met Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenêt, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing)

Anna Czapski & Diederik Peeters zijn als artistiek onderzoekers verbonden aan KASK & Conservatorium, de School of Arts van HOGENT en howest. Het onderzoeksproject The Futurology of Cooperation wordt gefinancierd door het HOGENT Arts Research Fund.

Speeldata

with the kind support of : Bundeskanzleramt Österreich.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda