Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sonya Lindfors

Cosmic Latte

1u20
Dans
Engels gesproken, geen ondertiteling | 13+ | rook | sterke belichting
Budascoop
Pay what you can (€0/€5/€10/€15/€20/€25)
Aan jou om te bepalen of de suggestieprijs (€15) past binnen jouw huidige financiële situatie… of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

CUBO

Dansen voorbij de tegenstellingen

Cosmic Latte – een soort lichtbeige – is de naam die astronomen gaven aan de gemiddelde kleur van het universum. Initieel kwam de term voor in de context van sciencefictionverhalen, die Zwartheid en Zwarte Identiteit wilden herdenken. Cultuurcriticus Mark Dery bedacht een kwarteeuw geleden de term Afrofuturisme voor die culturele stroming waarin vrijheid, gelijkheid en black identity hand in hand gaan.

In die utopische, speculatieve toekomst bevindt ook de dansperformance Cosmic Latte zich. Met een kleurenpalet in alle schakeringen van beige en bruin roepen Lindfors en haar performers een wereld op waar zwart en wit niet meer tegenover elkaar staan, maar vloeiend mengen. Hedendaagse dans staat er naast West-Afrikaanse kosmologie. De jazzlegende Sun Ra klinkt er naast Bach.

Dit project is deel van het Europees programma apap – FEMINIST FUTURES, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logo FEMINISTFUTURES creative europe logo

Sonya Lindfors (1985) is een Kameroens-Finse choreografe en artistiek leider die zich ook bezighoudt met faciliteren, gemeenschapsorganisatie en educatie. In 2013 behaalde ze een MA in choreografie aan de University of the Arts Helsinki. Ze is stichtend lid en artistiek directeur van UrbanApa, een interdisciplinaire en contra-hegemoniale kunstgemeenschap die een platform biedt voor nieuwe discoursen en feministische kunstpraktijken. UrbanApa faciliteert onder meer workshops, festivals, labs, mentoring en publicaties.

Lindfors maakt eigen en collaboratief werk zoals performances, gecureerde programma’s en performatieve acties. Haar performance werken zijn onder andere getoond en ondersteund door Beursschouwburg, Kampnagel, Spring Utrecht, CODA-festival, Black Box Theater Oslo, Zodiak – Centrum voor Nieuwe Dans. Ze is lid van Miracle Workers Collective dat Finland vertegenwoordigde op de 58e Biënnale van Venetië.

Lindfors is onderscheiden met verschillende prijzen, waarvan de laatste de internationale Live art Anti Prize 2018 en de State Award for Public Information in 2022.

Speeldata

  • Cosmic Latte
  • Cosmic Latte
  • Cosmic Latte
  • Cosmic Latte

Choreography and concept: Sonya Lindfors
Light design: Erno Aaltonen
Sound design: Jussi Matikainen
Costume design: Sanna Levo and Pauliina Sjöberg
Performers: Deogracias Masomi, Ima Iduozee, Pauliina Sjöberg, Esete Sutinen, Sonya Lindfors (in second cast Selma Kauppinen, Zen Jefferson and Geoffrey Erista)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda