Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Milø Slayers

DEMONstratio

ZA 14 oktober | 20:15
Budascoop zaal 1
Dans
Duur: 1u15
i.s.m. Schouwburg Kortrijk

CUBO

In 2015 onthulde een röntgenscan dat onder de verflagen van het beroemde ‘Zwart Vierkant’ van Kasimir Malevitsj (1915) een racistisch opschrift verborgen zit. Zelfs de opperste abstractie blijkt niet vrij van politiek. Precies die spanning zetten drie zwarte performers op scherp in ‘DEMONstratio’. 

In 2015 onthulde een röntgenscan dat onder de verflagen van het beroemde Zwart vierkant van Kasimir Malevitsj (1915) een racistisch opschrift verborgen zit. Zelfs de opperste abstractie blijkt niet vrij van politiek. Precies die spanning zetten drie zwarte performers op scherp in ‘DEMONstratio’. Binnen de strakke lijnen van een perfect uitgelicht vierkant zoeken ze een bezwerend tegenwicht in de onderbewuste kracht van stem en beweging. Licht en donker, ratio en gevoel, zekerheid en onzekerheid: scherpe tegenstellingen zijn er om te overstijgen.

Brusselaar Milø Slayers (°1993) is dan­ser en cho­re­o­graaf, actief sinds 2014 met extra inte­res­ses in foto­gra­fie, poë­zie, muziek, stop-moti­on en de orga­ni­sa­tie van cul­tu­re­le events. In 2021 ging in STUK Leuven zijn pro­fes­si­o­ne­le dans­de­buut in pre­mi­è­re, ‘Monstrare en/​of Monere’.

Milø’s par­cours als dan­ser-cho­re­o­graaf com­bi­neert twee invloeds­sfe­ren: een (auto­di­dac­tisch) spoor bin­nen hip­hop en ​‘urban arts’. Zo richt­te hij in 2014 mee de drie­kop­pi­ge Brusselse dans­com­pag­nie Slayers op, goed voor hip­hopbatt­les en dans­cre­a­ties als ‘Cyborg’s Quest’ (2015) en ‘Wormhole’ (2017). En een spoor heden­daag­se dans bin­nen de gesub­si­di­eer­de kun­sten, sinds zijn oplei­ding aan het Institut Supérieur des Arts et des Choréographies (ISAC) bin­nen de Académie Royale des Beaux-Arts.

Naast eigen werk danst hij ook mee in werk van ande­re cho­re­o­gra­fen, zoals ‘Coloured Swan 3: Harriets Remix’ van Moya Michael (Selectie Theaterfestival 2021).

Speeldata

Concept: Milø Slayers. Performers: Sophie Sénécaut, Eli Mathieu & Milka Kongi. Licht: Luc Schaltin. Projectie: Ulysse Navarro & Geminay. Kostuum: Céline Shen. Dramaturgie: Yasen Vasilev. Stadsdramaturgie: Marie Umuhoza. Theoretische dramaturgie: Tunde Adefioye. Sound design: Milø Slayers. Productie: Kunstenwerkplaats KWP. Co-productie: Kunstenwerkplaats, KAAP, Charleroi Danse & STUK. Met dank aan Wouter Hillaert, Lucile Calmel, Daniel Blanga Gubbay, Stephane Bourhis, Dries Douibi, Femke Gyselinck, Maria Dogahe, Afi Maghouti, André van Praet, Ayoh Kré Duchâtelet, Kaaitheater, VierNulVier, BUDA & Ultima Vez. Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda