Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sarah Vanhee

Dienst Woorden

Telkens op maandag vanaf 15 januari tot en met 4 maart
Bibliotheek Kortrijk

Is er iets dat je wil zeggen of schrijven, maar vind je de woorden niet? Kom langs bij dienst woorden, telkens op maandag in de bibliotheek van Kortrijk.

Bij dienst woorden helpt woordverleenster Sarah Vanhee je graag met zaken van hoofd, hart en ziel waarvoor je woorden nodig hebt. De inhoud kan alles zijn.
Bijvoorbeeld:
• een brief
• iets wat je wil zeggen aan één of meerdere personen, live of via spraakbericht
• een e-mail die je wil sturen
• iets dat je publiek wil schrijven/ zeggen
• iets dat je wil opschrijven omdat je niet wil dat het verloren gaat
• iets dat je (anders) geformuleerd wil zien

Alle verzoeken zijn welkom.

Praktisch:

In Nederlands & Engels, andere talen op verzoek.
Gratis, met of zonder afspraak
1 sessie duurt max. 1 uur
Voor afspraken en info: dienstwoorden@buda.be of bel naar 056/221001.


dienst woorden is een initiatief van kunstenares en schrijfster Sarah Vanhee en wordt geproduceerd door Hiros vzw. In Kortrijk wordt dienst woorden ondersteund door kunstencentrum BUDA, Memento Festival en Bibliotheek Kortrijk.


Dit project is deel van het Europees programma apap, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logocreative europe logo

Sarah Vanhee (°1980, Oostende) is een internationaal gerenommeerd artieste, performer en auteur, wier werk de afgelopen vijftien jaar te zien was in grote podiumkunstcontexten, maar ook in de beeldende kunst, film en literatuur. Vanhee staat bekend om haar transdisciplinaire en sectoroverschrijdende werk en om het bedenken van steeds nieuwe, originele kunstvormen, meestal op een dilettantische manier. Haar kunst wordt gedreven door radicale verbeelding, die leidt tot het creëren van radicaal nieuwe ficties, of het realiseren van radicale ingrepen in de werkelijkheid. Daarnaast is kunst voor haar een instrument om onderbelichte verhalen en niet-dominante stemmen op de voorgrond te brengen.

Vanhee beweegt zich tussen de publieke ruimte en het institutionele kunstveld. Ze werkte in gevangenissen, privé woonkamers, open velden, theaters, op openbare doeken, in vergaderzalen van bedrijven, enz. Vanhee gelooft dat kunst van iedereen is, en dat iedereen een kunstenaar kan zijn.

Ze was al eerder bij BUDA Kortrijk te gast, o.a. met The Great Public Sale of Unrealized but Brilliant Ideas (een veiling voor ongebruikte ideeën), Turning Turning (een choreografie van gedachten), Lecture For Every One (een lezing die ze ongevraagd hield bij o.a. de interventieploeg van de politie, Voka, Rotary, …) en op NEXT festival met Oblivion (een performance rond het verzamelde afval van één jaar ver).

Hoewel sterk lokaal verankerd, is Vanhee’s werk op grote schaal internationaal gepresenteerd in diverse contexten zoals KFDA (Brussel), FTA (Montreal), Museo de Reina Sofia (Madrid), Festival Actoral (Marseille), Jihlava IDFF, Van Abbe Museum (Eindhoven), Centre Pompidou (Metz), iDans (Istanbul), Printemps de Septembre (Toulouse), Wiener Festwochen, etc.. Haar werk maakte deel uit van Europese netwerken als ACT, APAP, House on Fire en Next Step. Sinds 2023 werkt ze samen met HIROS.

Speeldata

  • Dienst Woorden - Sarah Vanhee

Concept, performance, writing Sarah Vanhee Outside ear Flore Herman Graphic design, website, visual identity Miriam Hempel Set An Breugelmans, Geeraard Respeel Production Hiros Co-production Kunstencentrum BUDA, De Grote Post, La Bellone, De Markten, Monty, C-Mine, VIERNULVIER, CAMPO In partnership with Memento Woordfestival

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda