Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Jen Rosenblit

Elsewhere Rhapsody

Performance
Duur: 1 uur 15 minuten
Belgische première
Engels gesproken, zonder ondertiteling
16+
Budascoop

Trigger warnings
Luide geluiden
Naakt

Pay What You Can: €0 · €5 · €10 · €15 · €20 · €25
Aan jou om te bepalen of de onderstreepte suggestieprijs past binnen jouw huidige financiële situatie of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen. Wil je liever een lager tarief? Dan ben je vrij dat te kiezen.

CUBO

De kracht van verlangen

Vier muzikale hoofdstukken lang zet Jen Rosenblit absurde en tegelijk vertrouwde situaties in scène: een veiling en een hondenwedstrijd. Beide evenementen volgen een hels tempo en draaien volledig rond een afwezig object. ElseWhere Rhapsody is een groot experiment dat de poëtische en politieke aspecten van verlangen belicht.

Onder de humoristische woordenstroom schuilen immers filosofische vragen. Hoe ontstaat verlangen, op welke manier hechten we waarde aan dingen, wat is de functie van het geheugen? Op de klanken van meerstemmige ballades en een poëtische tekst vervoert ElseWhere Rhapsody ons naar een afbrokkelend landschap, een eclectische collage van genres, beelden, klanken en bewegingen.

Jen Rosenblit (DE/US) woont in Berlijn. Haar performances, waarin architectuur, teksten, lichamen en ideeën centraal staan, gaan vaak over de problemen die gepaard gaan met het opbouwen van een gemeenschap. Rosenblits werk neigt naar het mysterieuze, strevend naar een inherente logica van dingen, een poëzie van nut. Ze heeft samengewerkt met kunstenaars als Simone Aughterlony, Miguel Gutierrez, A.K. Burns en Philipp Gehmacher. In 2018 ontving ze de Guggenheim Fellowship, was Artist in Residence bij Atelier Mondial in Basel en is momenteel Artist in Residence bij La Becque in Vevey, Zwitserland.

Speeldata

Concept, tekst en performance Jen Rosenblit Geluidsontwerp en performance Gærald Kurdian Song compositie en performance Li Tavor Performance en monoloog Colin Self Lichtontwerp Joseph Wegmann Technische leiding en techniek performance Thibault Villard Technische assistentie Anton Gerzina Assistentie onderzoek Alex Piasente & Chiara Pagano Productie Diana Paiva – high expectations. ElseWhere Rhapsody is a production of Jen Rosenblit with support from La Becque Artist Residency Coproductie BUDA Arts Centre (BE), Tanzfabrik Berlin (DE), Tanzquartier Wien (AT), Arsenic, Lausanne (CH), Théâtre Saint-Gervais (CH), La Bellone (BE)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda