Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Jubilee

Jubilee: Emptor

Collectieve reflectie met publiek moment
Publiek moment: 17:00 – 19:00
Locatie: Oranjerie (BK6)
Gratis toegang, geen tickets nodig

CUBO
Emptor

Emptor –

Verzameling van praktijken: wiens kunstwerk?

Samen met BUDA organiseert Jubilee een collectieve reflectie over de relatie tussen kunstenaar en kunstwerk, met als centraal uitgangspunt de praktijk van Katya Ev en Clémentine Vaultier.

Jubilee’s Emptor project vormt de context van dit evenement.

Met de vraag “hoe kunnen we eigendom in de praktijk brengen met het oog op een duurzaam beeldend kunstveld?”, bouwt het voort op de fundamenten van Caveat in de zoektocht naar een ecologie van de kunstpraktijk.

Emptor maakt het mogelijk om de aandacht te verleggen van het kunstwerk naar de kunstpraktijk en collectieve kennis en inzichten te ontwikkelen.

In de loop van de dag onderzoekt een groep verschillende artistieke praktijken, dramaturgen, instellingen en externe deskundigen de moeilijkheden om het auteurschap op te eisen van gedematerialiseerd, collaboratief en procesmatig werk in een visuele kunstcontext, het belang van documentatie en de mogelijkheden om eigenaarschap te heroverwegen als een tijdelijk recht om te gebruiken, te transformeren en door te geven.

De dag wordt afgesloten met een publiek moment om 17:00. Een poging om een privaat reflectiemoment toegankelijk te maken, te publiceren en te performen.

In april en mei organiseert Emptor reading rooms, die openstaan voor het publiek en waar discussies kunnen worden gevoerd als input voor de reflectie op 16 juni. Meer informatie over de reading rooms op caveat.be

Caveat is een collectief onderzoeksproject dat reflecteert en handelt over de ecologie van de artistieke praktijk. Het wordt georganiseerd door het in Brussel gevestigde kunstenaarsplatform voor onderzoek en productie Jubilee.

Emptor volgt de methodologie en de inspanningen van Caveat. Het past actief de praktijkgerichte benadering toe op ‘eigendom’, een concept dat de economie van de beeldende kunst in hoge mate bepaalt. Net zoals ‘het contract’ als focus fungeerde in Caveat, fungeert ‘eigendom’ als centraal begrip in Emptor, dat verschillende discussies en onderzoekstrajecten met elkaar verbindt.
Lees meer over huidige en vroegere activiteiten op www.caveat.be

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda