Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

nadine

Etat des Lieux

ZA 28 OKT | 12:00-19:00
onthaal in Budascoop Kortrijk

Pay what you can (€0/€5/€10/€15/20)
Aan jou om te bepalen of de suggestieprijs (€15) past binnen jouw huidige financiële situatie… of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

i.k.v. Wonder & Kortrijk Art Weekend

Trefwoorden: #
CUBO

Als onderdeel van ons Learning Together programma gaat BUDA een nieuwe samenwerking aan met nadine – een in Brussel gevestigde transdisciplinaire organisatie – om drie ‘werken in wording’ gedurende een dag met het publiek te delen. Het programma vind je hieronder. Iedereen is welkom!

Etat des Lieux zijn collectieve toonmomenten waar kunstenaars en publiek samengebracht worden. Kunstenaars worden uitgenodigd om een programma vorm te geven waarin ze hun lopend onderzoek of try-outs delen. De rol van nadine is hier richtinggevend en ondersteunend: aanvoelen welke kunstenaars klaar zijn om iets publiek te presenteren, de juiste combinatie van kunstenaars vinden rond een thema, inhoudelijke en productionele ondersteuning bieden, en op zoek gaan naar de ideale culturele partner.

Eind oktober 2023 landt Etat des Lieux in BUDA. De kunstenaars die deelnemen zijn Caroline Daish, Mathilde Maillard, Emma Lee Harder, Isabel Burr Raty en Lucia Palladino. Zij nemen het publiek mee op een (imaginaire) reis langs water, aarde, bos. Een dag die energie opwekt met zang, storytelling en speculatieve science-fiction.

PROGRAMMA

12:00-15:00 | Buratinas Captains Emma Lee Harder, Caroline Daish & Mathilde Maillard: She Shanties & Other Water Stories
Sound piece | NL, FR, EN
+ vegan lunch door Dots and Bullets (optioneel) in Budascoop | €10 ter plekke te betalen

Tijdens een zomerse reis langs de kanalen en rivieren van Wallonië en Vlaanderen verzamelden Captains Caroline, Emma en Mathilde verhalen die getuigen over de digitalisering van de kanaalsluizen. Ze verzamelden en bedachten ook She-Shanties (een Engelse woordspeling op ‘Sea Shanties’). Binnen het She Shanties project delen Emma Lee Harder, Caroline Daish en Mathilde Maillard hun gemeenschappelijke liefde voor vocale improvisatie, de mix en remix van wat er gezegd wordt, geluids- en radiofonische situaties, women empowerment circles en de traagheid van het varen over het water.

In Kortrijk kan je inschepen op een toeristische boot en genieten van een selectie van She Shanties & Other Stories stukken en improvisaties langs de Leie met de kapiteins Emma en Mathilde.

Met dank aan: oracle /Justine Maxelon, Anna de Sutter, Alain (Bryc), Klaus, Loes, An, Phyllis en nadine vzw, al de sluiswachters, vissen, planten en eenden die we ontmoetten en vastlegden langs de Belgische waterwegen van het leven.

15:00-18:00 | Isabel Burr Raty: The Village / It’s not -post- It’s happening in my garden!
Under construction public try-out | EN
Budatoren & tuin BK6

© Isabel Burr Raty

Isabel Burr Raty ontwikkelt het onderzoek van The (Power Plant) Village, een nomadische ondergrondse gemeenschap die orgasmes verzamelt om superkrachten te wekken en transdimensionale reizen te ervaren.

Tijdens deze gelegenheid in BUDA zal The Village kwantumbestanden openen die atomaire en moleculaire tunnelproeven bevatten van de Bubble-Ponics, een hallucinogeen kweekproces van neurotransmitters, uitgevoerd in het midden van de Belgische plattelandsapocalyps.

met: Marzia Dalfini (devices), Elke Van Campenhout, Antye Guenther (mentoring), Nora Allegaert (intern)
met de steun van: all the research villagers and volunteers, Vlaamse Gemeenschap, nadine, wpZimmer, Buda, Kersnikova Institute Ljubljana

18:00-19:00 | Lucia Palladino: the forest__
Presentatie van lopend artistiek onderzoek | EN
Budatoren

© Lucia Palladino

Lucia Palladino werkt momenteel aan het project the forest_ dat verbale taal onderzoekt vanuit een ontologisch standpunt, of hoe taal een producent van kennis wordt. Aan de hand van drie autonome delen ontstaat the forest__ als een niet-lineair, poëtisch discours dat verschillende spatio-temporele portalen opent, elk met een ander effect in relatie tot het publiek.

Tijdens Etat des Lieux deelt ze een participatieve schrijf- en leesscore die een efemere onderdompeling in een veelheid van fictieve werelden creëert.

met: Marzia Dalfini

nadine is een Brussels laboratorium voor hedendaagse transdisciplinaire kunst. Via (on-site) residenties, onderzoeksprojecten en workshops krijgen kunstenaars de ruimte om hun artistieke praktijk te ontwikkelen. nadine is verbonden met performance, kunst in de publieke ruimte, multimedia-installaties, ervaringsgerichte projecten die de grenzen tussen creatie en productie, onderzoek en presentatie aftasten.

Buratinas (LT) is een kleine boot op zonne-energie die nadine ter beschikking stelt als atelierruimte voor kunstenaars. Onder de naam Buratinas Captains worden kunstenaars uitgenodigd om de Belgische waterwegen te verkennen en in dit specifieke landschap te werken.

Caroline Daish werkt samen met kunstenaars in Europa en Australië aan performances voor film en theater, waarbij ze zich specialiseert in stemgeluid. Ze ontwikkelde een trilogie van performance- en geluidswerken rond het thema van ongrijpbaarheid en de notie van de ziel in hedendaagse performances. In 2015 startte ze samen met Michel Yang en Justine Maxelon oracle, een improvisatiepraktijk die ruimtes ‘leest’ via de stem. Als lid van het collectief Buratinas Captains doet ze actief onderzoek naar het leven op de waterwegen.
http://oracleoracleoracle.com/

Emma Lee Harder specialiseerde zich, na enkele jaren in een gezelschap voor hedendaagse dans en een opleiding in beeldende kunst, in professioneel amateurisme. Vandaag de dag houdt ze zich bezig met verschillende praktijken zoals dans, zang, performance of technieken in de podiumkunsten. In Brussel werkt ze sinds 2021 samen met Julien Fournet (Amicale de production), Mathilde Maillard (club travail), Yvonne Harder en Buratinas Captains.

Mathilde Maillard is geïnteresseerd in de onzekerheden van taal en de (on)overschrijdbare barrières van onze intimiteiten als manifestaties van onze privileges en onze sociale posities, maar ook als de mogelijkheid om elkaar beter te begrijpen als we erin slagen om te praten. Om dit te onderzoeken omringt ze zich met pennen, microfoons, loopers, alledaagse voorwerpen en vooral: mensen. Samenwerkingsprojecten zijn onder andere Club Travail, l’Amicale de production, Buratinas Captains, etc.
https://clubtravail.tumblr.com

Isabel Burr Raty is een transdisciplinaire kunstenaar en onderzoeker, docent, curator, dramaturg en beoefenaar van seksuele Kung Fu. Haar hybride performance-, installatie- en workshopexperimenten bieden een kader voor belichaamde SF, die queer commodificatieprocessen en plezier-economieën voorstellen, zoals de Beauty Kit Farm. Ze doceert mediageschiedenis en is mentor in de multidisciplinaire masteropleiding aan ERG Brussel. Sinds 2020 is ze co-curator van evenementen rond territorium herstel bij onder andere apass, radical_house en KVS.
www.isabel-burr-raty.com

Lucia Palladino is een freelance multimedia-kunstenaar uit Brussel. Ze werkt internationaal als performer, choreograaf, schrijver en onderzoeker. Haar werk focust op de ontmoeting met de ander en hoe deze ontmoeting identiteiten en eigenschappen in vraag stelt. De basis van haar artistieke praktijk is wandelen.

Speeldata

Locaties Almost Summer

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda