Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Tom Struyf

Finding Willard

Theater
Duur: 1u45
Nederlands en Engels gesproken, Franse en Nederlandse boventiteling
16+

Trefwoorden: # #
CUBO

GESCHIEDENIS VAN WAANZIN

Welke plek geven we mensen die afwijken van de norm in onze samenleving? Wat betekent het om voor elkaar te zorgen in veranderende tijden?

Tussen 2018 en nu maakten Struyf en zijn team een achttal reizen waarin ze de mensen en het landschap van Willard op de voet volgden. Het resultaat wordt een multimediale, filmische voorstelling, waarbij het publiek rondom een maquette van Willard zit, waardoor je als toeschouwer heel nauw bij de plek betrokken bent en het lijkt alsof je er zelf rondloopt. Finding Willard is een reisverhaal, een persoonlijke zoektocht over opbouw en verval, zorg en gemeenschap.

Tom Struyf is theatermaker, schrijver en landschapsontwerper. In zijn theaterwerk maakt hij het publiek deel van een persoonlijke, integere zoektocht. Terugkerende fascinaties zijn de vermenging van feit en fictie in de wereld om ons heen, hoe we ons verhouden tot verleden en toekomst, en de invloed van maatschappelijke veranderingen op het persoonlijke leven van mensen en gemeenschappen. De voorstellingen van Tom zijn vertellingen met een multidisciplinair karakter. Ze bevinden zich op het snijpunt van theater, documentaire en lecture performance, en flirten met genres als de detective, de coming of age en de roadmovie.

Speeldata

Concept, text & performance: Tom Struyf.
Co-creation: Fien Leysen & Willem De Maeseneer.
Camera & editing: Geert De Vleesschauwer & Fien Leysen.
Music: Bert Hornikx.
Scenography: Ina Peeters & Jolan Moonen.
Design & installation: Manu Siebens & Ina Peeters.
Technical supervision: Geert De Vleesschauwer.
Technics: Geert De Vleesschauwer / Bregt Janssens.
Production: Tatiana Aarons vzw.
Co-production: Het Zuidelijk Toneel, NTGent, C-TAKT, NEXT Festival, Productiehuis TR, detheatermaker, kc De Singel, cc de Werft Geel, cc De Grote Post Oostende.
In collaboration with: De Nieuwe Vorst, corso & Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond.
With the support of the Flemish Government, the City of Rotterdam, Stuifzand & deAuteurs.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda