Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Ine Claes / Kamikamka

HUSH

Dans
Duur: 50 minuten
Locatie: Muziekcentrum Track
i.k.v. Night Air (Festival Kortrijk)
i.s.m. Wilde Westen

Stemkunstenaar en choreografe Ine Claes zoekt opnieuw een veeleisende uitdaging voor de performer en heeft choreograaf en performer Benjamin Vandewalle uitgenodigd voor dit duet tussen lichaam en stem. Omringd door toeschouwers van alle kanten, brengen Claes en Vandewalle zowel vocale compositie als dansbeweging, binnen een vloeiend kader van compositorische opdrachten en taken. Deze veeleisende uitdaging genereert een verrassend en voortdurend veranderend auditief en visueel landschap.

Claes en Vandewalle blijven aandachtig luisteren naar hun omgeving en blijven gedurende de hele voorstelling voortdurend met elkaar verbonden. Hun spel van stem en beweging tegelijk resulteert in een fascinerend gevoel van spanning en een verscheidenheid aan onverwachte verbindingen, verbrekingen en resonanties tussen hun lichamen en tussen de diverse geluiden en bewegingen die zij genereren. HUSH is een voorstelling die vertrekt vanuit het luisteren, het opbouwen van verbindingen met elkaar en de omgeving. Een ode aan communicatie in zijn puurste vorm en aan de vrijheid van zelfexpressie.

Night Air is het eclectische broertje van Festival Kortrijk. Een onvoorspelbaar minifestival dat surft tussen klassiek, elektronica, hedendaags en experiment. Op 4 maart worden Muziekcentrum Track en concertzaal De Kreun de speeltuin van de nieuwe generatie: onvoorspelbaar, vernieuwend en met een eigen stempel. Als bezoeker kies je zelf wat je ziet: een ticket geeft toegang tot het volledige programma.

Speeldata

Muzikaal & choreografisch concept, realisatie en performance: Ine Claes
Gecreëerd en uitgevoerd met: Benjamin Vandewalle
Geluidsdesign: Marc Doutrepont
Lichtontwerp: Gaspar Schelck
Kostuum design: Frédérick Denis
Muzikaal coach: Mathieu Calleja
Dramaturgie: Sara Jansen
Outside eye: Jan Martens
Een kamikamka productie / Coproductie C-TAKT, La Place de la Danse CDCN Toulouse Occitanie, Théâtre de Vanves / Met de steun van Kunstencentrum BUDA, Musica Impulscentrum voor Muziek, Kunstencentrum KAAP, GC De Rinck en Ulule crowdfunders

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda