Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Ève Gabriel Chabanon

Feminist School: I, too, Overflow – Workshop

2u30
Workshop
Engels & Frans gesproken, Engels & Frans ondertiteld | 16+ | toegankelijk voor personen met visuele beperking |toegankelijk voor personen met gehoorbeperking | Relaxed performance
Deze workshop is voor iedereen die zich identifieert als vrouw en non-binaire personen. Je kan één of beide workshops bijwonen.
Budatoren
Pay what you can  (€0/€5/€10/€15)
Aan jou om te bepalen of de suggestieprijs (€5) past binnen jouw huidige financiële situatie… of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.

Trefwoorden: #
CUBO
I,Too,Overflow

Feministische DIY-workshop

BUDA legde het afgelopen jaar een traject af met Ève Gabriel Chabanon. De kunstenaar organiseerde een workshopreeks samen met enkele vrouwen en non-binaire personen. De basis van hun gesprek: een lijst bedacht door dichter Bhanu Khapil, met vragen rond thema’s als intimiteit. Van wie hou je? Wat is de vorm van je lichaam? Maar ook: hoe bereid je je voor op de dood? De vragen leidden een gesprek in over feministisch erfgoed en de toegankelijkheid van publieke ruimte.

Tijdens Almost Summer, op 30 juni, richt Chabanon een soortgelijke schrijfworkshop in rond de vragen van Khapil. Deze keer kun je zelf deelnemen. Hoe verhoud jij je tot de vragenlijst? De ‘resultaten’ van deze workshop verwerkt de kunstenaar achteraf, op 2 juli, in een publieke lezing. Op dezelfde dag onthult die ook een sculptuur in Kortrijk, die de aanzet geeft tot de uitbouw van een lokaal feministisch erfgoed of ‘matrimonium’.

Deze workshop is voor iedereen die zich identifieert als vrouw en non-binaire personen.

De ‘Feminist School’ is deel van het Europees programma apap – FEMINIST FUTURES, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logo FEMINISTFUTURES creative europe logo

Eve Gabriel Chabanon (FR) (hun/xe) heeft een hybride praktijk opgebouwd die de relatie tot arbeid en tot collectieve, politieke en economische constructies in vraag stelt door teksten, films, keramiek en sculpturale objecten te mengen. Hun werk brengt verschillende groepen samen om de mechanismen van (financiële, culturele en democratische) systemen te infiltreren en de codes van de kunst en haar mogelijkheden om nieuwe ruimten van begrip en verspreiding te ontwikkelen in vraag te stellen.

Speeldata

With the participation of : compañeros, FMDO, Refu Interim, QACE Kortrijk, Magnolia Collective, and numerous anonymous women of Kortrijk.
With the words of Bhanu Kapil and Helene Cixou.
With the help of: Bram Coeman, Anke D’Haene, Noir Metal, Klara Rowaert, Famke Struyve, Clara Van der belen, Mathilde Villeneuve.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda