Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Jija Sohn & Aleksandra Lemm

Landing on Feathers

Kortfilm: Filmvertoning, nabespreking en praktijkuitwisseling
Engels gesproken, Engelse ondertiteling
Duur: 1u30
Locatie: Budascoop zaal 1
Tickets: €10 | €6 (-26/artiesten & professionals) | CUBO | UiTPAS

CUBO

Landing on Feathers is een poëtische kortfilm die menselijke relaties portretteert door middel van transparante communicatie en zorg voor elkaar in de meest intieme en nabije omgeving. De film opent de vraag naar zorg en de dichotomie tussen valide/invalide – verzorger en zorgontvanger en welke plaats zelfzorg daarin inneemt.

Landing on Feathers is een registratie van menselijke relaties, gebaseerd op transparante communicatie en zorg voor elkaar, in de meest intieme en naaste omgeving. In de film delen Jija Sohn en Aleksandra Lemm hun confrontatie met de beperkingen en uitdagingen van hun dagelijks leven, zonder de inherente alledaagsheid en rauwheid ervan uit te sluiten. Ze gebruiken performatieve instrumenten om deze uitdagingen te overstijgen en te transformeren en om een gevoel van speelsheid en creativiteit op te roepen. De artistieke aspiratie wordt een leerproces waarin ze hun eigen beperkingen beginnen te herkennen en in vraag te stellen, met name hoe ze dans, vaardigheden, volgzaamheid zien en hoe ze het bewegende versus het verstilde lichaam beschouwen.

De film vormt een uitgangspunt voor onze verdere artistieke en sociale ontwikkeling en hun huidige project: Landing on Feathers – rehearsing the not yet (2022-23). Na de vertoning nodigen ze het publiek uit om hen binnen het kader van hun belichamingspraktijk te ontmoeten en met hen in gesprek te gaan over zorg in ons leven van vandaag.

Copresentatie ikv Caring is Sharing
Met de steun van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Brussel

Koninkrijk der Nederlanden   Schouwburg Kortrijk   AZ Groeninge

Jija Sohn (JP/KR) is een in Amsterdam gevestigde kunstenaar. Al ruim drie jaar wijdt ze haar werk en praktijk aan de verkenning van menselijke verbindingen en relaties, wat onlangs resulteerde in drie gemeenschapsgerichte projecten – Lands of Concert (2019-21), Phantom Travels (2021) en Landing on Feathers – Rehearsing the Not Yet (2022-). Deze projecten zijn voor haar een manier geworden om een blik te werpen binnenin de menselijke natuur, door zowel de onvolmaaktheden als de sterktes te erkennen en te aanvaarden, en ze om te vormen tot een intiem portret van hoe wij als mensen zijn.

Aleksandra Lemm (PL) is een in Amsterdam gevestigde performancekunstenaar en therapeut. In 2015 studeerde Aleksandra af aan de SNDO (School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling) in Amsterdam. In haar artistieke werk heeft ze een praktijk ontwikkeld die de notie van autoriteit, controle en macht in relatie tot het lichaam van de performer en zijn omgeving onderzoekt. Haar werken omvatten Rave (2015), genomineerd door het ITs Festival in Amsterdam, BLUE (2018), Tipping Point (2020), beide met steun van ICK en het Amsterdamse Fonds voor de Kunst (AFK), en haar meest recente project Landing on Feathers (2021).

Speeldata

  • Jija Sohn
  • Jija Sohn

CONCEPT Jija Sohn, Aleksandra Lemm / MOVEMENT RESEARCH Jija Sohn and Aleksandra Lemm in collaboration with Elmer Kouwenberg , Nica Roses, Lorenzo Bacchin / VIDEOGRAPHY, COLORING, EDITING Lorenzo Bacchin assisted by Eori Wakakuwa, Jija Sohn and Aleksandra Lemm / MUSIC COMPOSER Abel Kroon / ADVISER Nienke Rooijakkers / LIGHT ADVISOR Vinny Jones / PRODUCED BY PLAN (NL), Dans Brabant (NL) / SPECIAL THANKS TO Brakke Grond (BE/NL) & Arp: (BE)

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda