Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Par Hasard

Malinconico

DO 14 MAART | 20:15
Budascoop
Prikkelarme voorstelling
Voornamelijk Engels gesproken, met Nederlandse en Engelse boventiteling en een tolk Vlaamse Gebarentaal.


Een organisatie van Kunstencentrum Buda i.s.m. Schouwburg Kortrijk

CUBO
Malinconico

Malinconico is een wiegelied. Een magische droom. Een ritueel om de vele stemm(ing)en en gedaanten van melancholie op te roepen. Een gedeelde veilige ruimte om haar universele neerslachtigheid te ervaren, nooit om haar te definiëren, maar om te reflecteren en met haar te rusten. Om de uitgestrekte gebieden te verkennen tussen wat was en wat had kunnen zijn.

Malinconico is een voorstel voor het collectief verzorgen en dragen van de vele manieren waarop melancholie zich kenbaar maakt.

Een moment om te ontsnappen aan het productieve, rationele, het rigide. Om in een zee van verlangen te duiken, onder een zwaar deken van licht verdriet. En diep vanbinnen misschien verborgen deuren te ontsluiten.

Malinconico nodigt melancholie zelf uit om in het (maan)licht te stappen zodat ze ons kan troosten. Om haar in onze armen te nemen en ons in onze armen te nemen en iedereen in elkaars armen in onze armen te nemen.

Malinconico creëert een queer en crip magisch-realistisch universum dat troost zoekt in een mistroostig landschap, lichtheid in donkerte.


Malinconico is een prikkelarme voorstelling (relaxed performance). Dat houdt ook in dat we de voorstelling zo toegankelijk mogelijk maken. Voel je vrij om weg te gaan en terug te komen. Voel je vrij geluid te maken, met ons te zingen, te bewegen, te voelen wat je voelt.

Par Hasard is een hybride collectie (van Mira Bryssinck, Fred Libert en Laura Vroom) die work-in-progress cureert, workshops organiseert en eigen projecten maakt. Het werk vertrekt altijd vanuit experiment, toegankelijkheid en verbinding. De performances A Pair Of Socks en ZET U onderzochten de rekbaarheid van empathie. Hierna startte Mira een vooronderzoek rond melancholie (met de steun van Fred) dat de aanloop vormde naar deze voorstelling.

Malinconico werd op een horizontale manier gemaakt, de tekst is collectief tot stand gekomen, waarbij het hele team is uitgenodigd om bijdragen te leveren. Dit project wordt gedragen door kunstenaars en culturele werkers die niet alleen vanuit hun werk een gevoel voor melancholische poëzie hebben, maar ook de productielogica, representatie en welkomstcultuur in het theater in vraag willen stellen.

Speeldata

  • Malinconico
  • Malinconico
  • Malinconico
  • Malinconico
“Vooral de muziek en poëzie, maar ook de gebarentaal maken het een voornamelijk zintuiglijke ervaring. Met melancholie als speelwijze, zonder uitgebreide analyse. ” — Pzazz

Dit is een relaxed space gecreëerd door: licht Ellie Bryce productionele opvolging Flo Delameilleure creatie & performance Dounia Mahammed, Zindzi Tillot Owusu, Milan Vandierendonck, Mira Bryssinck creatie Sara Lâm muziek & performance Laryssa Kim dramaturgie Fred Libert scenografie ruimtevaarders kostuum Elise Goedgezelschap geluid Fenna Maas zakelijke opvolging Stef Ampe met dank aan Moya Michael en Staging Access met de steun van De Singel, NTGent, Viernulvier, Workspacebrussels, Kunstencentrum BUDA, KOPERGIETERY, Moussem, Gouvernement, De Stad Gent, de Vlaamse Overheid

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda