Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat

Measuring Narrative With Water

Audiovisuele performance
Duur: 1 uur
Engels en Deens gesproken, Engels ondertiteld
14+
Budatoren

Pay What You Can: €0 · €5 · €10 · €15 · €20 · €25
Aan jou om te bepalen of de onderstreepte suggestieprijs past binnen jouw huidige financiële situatie of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen. Wil je liever een lager tarief? Dan ben je vrij dat te kiezen.

CUBO
Measuring Narrative With Water

Hoezeer zijn we aansprakelijk voor de geschiedenissen die we erven?

Tussen 1920 en 1922 reisde Knud Heckscher – de overgrootvader van Sirah Foighel Brutmann – over water van Kopenhagen naar Bangkok en terug. Gedurende deze twee jaar deed hij nauwgezet verslag van zijn dagelijks leven in een reeks van 107 brieven en een verzameling zwart-witfoto’s. Ze onthullen de complexe persoonlijkheid van Knud en de misselijkmakende omgeving waarin hij toen navigeerde.

In 2020 erfde Foighel Brutmann deze brieven en foto’s. Terwijl de foto’s worden geprojecteerd, brengt ze fragmenten uit de brie­ven in ver­schil­len­de talen, her­ta­lin­gen en accenten. Efrat ondersteunt deze beelden met elek­tro­ni­sche effec­ten en akoes­ti­sche gelui­den. Laat je meevoeren op een reis terug in de tijd.

! De oorspronkelijke brieven en foto’s bevatten racistische en antisemitische inhoud !

Sirah Foighel Brutmann en Eitan Efrat werken al enkele jaren samen en creëren audiovisuele installaties en performances. Ze wonen en werken in Brussel. In hun werk onderzoeken ze op welke manieren beelden kunnen geïnterpreteerd worden, hoe lang we verhalen kunnen overdragen van generatie op generatie en wat de invloed van het geheugen hierop is. Hun werken werden getoond in duotentoonstellingen in verschillende internationale kunstencentra en festivals. Sirah en Eitan geven momenteel les aan ERG in Brussel. Ze steunen de strijd voor de bevrijding van het Palestijnse volk in Palestina en de rest van de wereld. Ze weigeren dan ook elke financiële transactie met door de overheid gesubsidieerde instellingen in Israël.

Speeldata

  • Measuring Narrative With Water

Van en met Sirah Foighel Brutmann & Eitan Efrat Dramaturgische doula Bouchra Lamsyeh Brontekst en beelden Knud Heckscher Opgenomen stemmen Hanne Foighel & Rita Efrat Extra videomateriaal gefilmd door Hanne Foighel, Leni Huyghe, Simon Halsberghe, Ula Sickle, Nilus Efrat & Gabriel Schenker Ondersteuning video Sabrina Seifried Geproduceerd door Messidor Met de steun van The Flemish Community, Morpho, Arts Centre Nona, Beursschouwburg, Kunsthal Extra City, Arts Centre Buda, Contour & Kunstenwerkplaats

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda