Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Myriam Van Imschoot & Lucas van Haesbroeck

Nocturnes for a Society

Immersieve performance
Duur: 12 uur
Nederlands en Engels gesproken, geen ondertiteling
Alle leeftijden
Budafabriek

Tijdens deze voorstelling blijven de deuren open

Team BUDA loodst je door de nacht. We voorzien matrassen en dekens. Voel je vrij om comfortabele kledij mee te brengen. ‘s Ochtends  sluiten we af met een gezamenlijk ontbijt, tot 09:00.

Pay What You Can: €0 · €5 · €10 · €15 · €20 · €25
Aan jou om te bepalen of de onderstreepte suggestieprijs past binnen jouw huidige financiële situatie of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen. Wil je liever een lager tarief? Dan ben je vrij dat te kiezen.

CUBO
Nocturnes for a Society

Samen slapen onder een deken van klanken

Nocturnes for a Society creëert een omgeving om een nacht lang in te vertoeven – een verblijfplaats ergens tussen performance, slaap, droom en sonisch spel in. Met onze stemmen weven we een nachtelijk klanktapijt en gebruiken het als deken om onder te kruipen.

Geluidskunstenares Myriam Van Imschoot en scenograaf Lucas van Haesbroeck bouwen verder op het werk van de Amerikaanse componiste en geluidsactiviste Pauline Oliveros, die in klank een oeroud recept ziet voor verbinding tussen mensen. Als deelnemer speel je een onmisbare rol: in interactie met elkaar, met objecten en met de ruimte vormt het publiek de partituur. De soundscape die we collectief creëren wordt de muziek waarmee we in slaap vallen.

Myriam Van Imschoot maakt performances en creëert geluidspoëzie, vocale stukken, video- en geluidsinstallaties. Ze maakt werk voor specifieke openbare ruimtes, zowel stedelijke als landelijke. Momenteel exploreert ze ‘nieuwe polyfonieën’ en de sociale en politieke implicaties hiervan. Van Imschoot wordt regelmatig gevraagd voor stemworkshops of workshops over klankpoëzie met Marcus Bergner.

Lucas van Haesbroeck is gefascineerd door schaduw en het licht dat deze veroorzaakt. Hij werkt ook vaak samen als lichtontwerper en scenograaf, zoals bij Musica, C-takt en Down The Rabbit Hole (november 2021), Benjamin Vandewalle, Hyoid voices, (september 2021), tgStan (januari 2021), Kristien De Proost (september 2020), Thomas Bellinck, enz. Hij begon samen te werken met Myriam Van Imschoot in 2020 (newpolyphonies). Noctures for a Society is hun eerste gezamenlijke creatie.

Speeldata

  • Nocturnes for a Society
  • Nocturnes for a Society
  • Nocturnes for a Society
  • Nocturnes for a Society
  • Nocturnes for a Society
  • Nocturnes for a Society

Concept & creatie Myriam Van Imschoot & Lucas van Haesbroeck Ontwikkeld met Christophe Albertijn, Lendl Barcelos, Tomoko Hojo, Bora Kim, Yann Leguay, Berno Odo Polzer, Irena Radmanovic, Léa Roger, Idania Spruyt, Lieven Stockx, Iwan Van Vlierberghe Productieleiding Kaat Balfoort Zakelijke leiding Wim Viaene/Rossinant Productie newpolyphonies Coproductie kunstencentrum BUDA, Kunstenfestivaldesarts, KANAL – Centre Pompidou, Reiefestival – Brugge Plus, C-Takt Met dank aan Kaaitheater, P.A.R.T.S, KASK – School of Arts Gent, École nationale supérieure d’arts de Paris, KWP Kunstenwerkplaats, GMEA Albi, Perpodium Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nocturnes for a Society kwam tot stand dankzij SESSIONS, een open en creatieve ruimte voor liefhebbers van klank om ideeën te exploreren en inspiratie te delen.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda