Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

SPIN

Feminist School: Hear Me Out: A Teach-in on Conflict Expression

12:00-17:00 (welkom vanaf 11:30)
Teach-in
Engels gesproken, fluistervertaling wanneer nodig | alle leeftijden | toegankelijk voor mensen met een visuele beperking | toegankelijk voor personen met gehoorbeperking
Relaxed performance
Budatoren
Pay what you can  (€0/€5/€10/€15)
Aan jou om te bepalen of de suggestieprijs (€5) past binnen jouw huidige financiële situatie… of eerder niet. Kan je een hogere ticketprijs betalen? Dan maak jij het mogelijk dat anderen minder betalen.
Er is lunch inbegrepen in de ’teach-in’. We vragen hiervoor ter plekke een vrije bijdrage.

Trefwoorden: #
CUBO
a teach in - spin

Een SPIN project voor The Feminist School

Queer-feministische collectiviteit wordt vaak gecreëerd onder precaire omstandigheden door mensen die op zoek zijn naar een plek om erbij te horen buiten de normatieve sociaal-politieke structuren. De collectiviteiten die we creëren kunnen ons solidariteit, steun en plezier geven, maar het kunnen ook plaatsen zijn waar conflicten ontstaan en er staat veel op het spel. Hear Me Out zal de kennis van genodigden en publiek samenbrengen om strategieën te ontwikkelen die ons kunnen helpen conflictexpressie te hanteren en sterkere gemeenschappen op te bouwen.

Queer-feministische collectiviteit wordt vaak gecreëerd onder precaire omstandigheden door mensen die op zoek zijn naar een plek om erbij te horen buiten de normatieve sociaal-politieke structuren. De collectiviteiten die we creëren kunnen ons solidariteit, steun en plezier geven, maar het kunnen ook plaatsen zijn waar conflicten ontstaan en er staat veel op het spel. Hoe blijven we in deze momenten van conflict in gemeenschap met degenen met wie we in conflict zijn? Welke hulpmiddelen en strategieën hebben we om onze pijn en verdriet aan elkaar uit te drukken zonder onszelf of de collectiviteit die we zo dringend nodig hebben in gevaar te brengen? Welke manieren van uitdrukken en luisteren kunnen ons helpen om te leren en te genezen? Hoe nemen we conflicten mee wanneer we samen verder gaan?

Uitgaande van het idee van de school, zullen we een “teach-in” houden om de kennis van genodigden en publiek samen te brengen om na te denken over, en ontwikkelen van, hulpmiddelen en strategieën die ons kunnen helpen bij conflictexpressie en het samen opbouwen van sterkere gemeenschappen. De teach-in is een model voor het delen van praktische en urgente kennis dat deels zijn/haar/hun verhaal heeft in het aids-activisme dat tijdens de eerste jaren van de crisis uit New York City is voortgekomen. Teach-ins vinden plaats in een sfeer van gemeenschappelijke doelen, nieuwsgierigheid en indirecte verbondenheid waarin de actieve centralisatie van een vraag of probleem een proliferatie van nieuwe kennis en partnerschappen kan creëren.

Tot onze genodigden behoren conflictbemiddelaar Aline Bauwens, het community-based project Creatives with Unseen Disabilities, social healer Lucas Johnson en schrijver en activist Olave Nduwanje.

Dit SPIN-project is samengesteld door Marnie Slater en James Parnell, geproduceerd door Laura Deschepper en gecoproduceerd door Kunstencentrum BUDA, WORM (Rotterdam) en SPIN (Brussel). Beelden zijn gemaakt door Sevgi Tan.

Er is lunch inbegrepen in de ’teach-in’. We vragen hiervoor ter plekke een vrije bijdrage.

The Feminist School is deel van het Europees programma apap – FEMINIST FUTURES, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logo FEMINISTFUTURES creative europe logo

SPIN is een onafhankelijk ondersteunings- en onderzoeksplatform voor de kunstpraktijk, momenteel gedragen door Anna Rispoli, Diederik Peeters, Hans Bryssinck, Kate McIntosh, Marnie Slater en Sarah Parolin. SPIN is een in Brussel gevestigde organisatie, met medewerkers die momenteel ook actief zijn in Berlijn en Mexico City.

Marnie Slater (zij/haar): Ik ben een beeldend kunstenaar uit Aotearoa Nieuw-Zeeland die in Brussel woont. Ik ben co-curator van Buenos Tiempos, Int. en een teamlid van Mothers & Daughters – A Lesbian* and Trans* Bar*. Momenteel geef ik les in het AdMa-programma van St. Lucas Antwerpen, waar ik ook een jaar lang onderzoek doe naar procesinstrumenten voor queer, feministische en antiracistische collaboratieve kunst.

James Parnell (hij/hem): Ik ben educator, curator, danser en zinester gevestigd in Den Haag. Ik richt me op het collectief delen van kennis en leren door middel van onderwijs, publicaties (zines) en performance. Ik ben curator en organisator van de WORM Pirate Bay, een archiefruimte in WORM Rotterdam. Ik ben ook de co-curator van BARTALK- een lezing, performance en storytelling serie die het delen van kennis gebruikt als gemeenschapsopbouw.

Laura Deschepper (hen/haar): Ik ben een kunstwerker uit België die in Rotterdam woont. In beide landen heb ik me gericht op gemeenschapsinterventies, kunstproductie, beeldende kunsttentoonstellingen en kunstadministratie. Sinds 2018 ben ik medeoprichter van Queer Rotterdam, een community run platform dat tot doel heeft de queers van Rotterdam en daarbuiten te verbinden, te ondersteunen en te activeren. Sinds kort werk ik als cultureel beleidsadviseur bij Gemeente Schiedam.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda