Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

The Futurology of Cooperation: TIKKUMST

Locatie: Budascoop (Kapucijnenstraat 10, Kortrijk)
Taal: Engels gesproken
Tickets: €5 (incl. night-snacks & ontbijt)
Beperkte capaciteit, reserveren verplicht.
Wat is The Futurology of Cooperation?

Trefwoorden: #
The Futurology of Cooperation

18:00 | Deuren open
19:00 | Mogelijkheid tot diner (betalend)
20:21 | Zonsondergang
20:22 | Start TIKKUMST
07:17 | Einde TIKKUMST
07:18 | Zonsopgang

In de Joodse traditie is ‘Tikkun’ een gebeurtenis waarbij een gemeenschap de nacht samen doorbrengt om te studeren. De betekenis van het woord Tikkun in het Hebreeuws is Herstellen. De Tikkun-nacht, met zijn collectieve leren en mystieke energie, brengt de overtuiging in praktijk dat het door studie is dat we de wereld kunnen veranderen. Geïnspireerd door deze traditie nodigen wij u uit voor TIKKUMST, een viering en slotbijeenkomst na 3 jaar onderzoek van The Futurology of Cooperation.

Van zonsondergang tot zonsopgang zullen we verschillende van de methoden, spellen en oefeningen ervaren die we onderweg hebben geleerd of uitgevonden. Langs verschillende hoofdstukken zullen we samen mogelijke toekomsten voorstellen, we zullen ze verkennen en ontwikkelen om ons beeld van die toekomsten aan te scherpen, en last but not least zullen we wat tijdreizen en proberen die toekomsten te ervaren in experimentele opstellingen. We gaan wandelen, er zullen rituelen zijn en tijd om neer te liggen, we kunnen ons verkleden, zingen en dansen… Er zullen één-op-één gesprekken zijn, tarotlezingen, collectieve fabels… Aan het eind van de nacht staat er een ontbijt op ons te wachten, dat een veilige terugkeer naar het heden garandeert, en een volle maag om deze collectieve ervaring af te sluiten.

TIKKUMST is geen voorstelling die je bijwoont, maar een uitnodiging voor een ludiek en participatief evenement dat je inwijdt in de praktijk van het futureren. Iedereen wordt aangemoedigd om de hele nacht te blijven.

Speeldata

The research-team: Anna Czapski, Diederik Peeters, Mathilde Maillard, Adva Zakaï, Hans Bryssinck, Rasa Alksnyte, Heike Langsdorf, Marine Thévenet, Anna Rispoli, Emmanuelle Wattier et Martin Boutry, Pierre Huyghebaert en Sarah Magnan (Open Source Publishing), – with the precious help and motivation of Maja Kuzmanovic, Siti Nurjanah, Vincent Lebour – and special thanks to all the students at KASK, P.A.R.T.S. and ESA Saint-Luc Bruxelles

Anna Czapski & Diederik Peeters are affiliated as artistic researchers to KASK & Conservatorium, the School of Arts van HOGENT and Howest. The research project The Futurology of Cooperation is funded by HOGENT Arts Research Fund, with the support of the transborder cooperation fund Région Hauts-de-France & Vlaamse Gemeenschap via L’Amicale & SPIN.

Producer: Rocio Leza
Costumes: Moni Wespi
Scenography: Laura Oriol
Photography: Ernst Maréchal

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda