Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

In My Name

Time To Talk

Locatie: Leieboorden rond BK6
Gratis

De solidariteit met oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne is hartverwarmend. Iedereen is het erover eens dat zij een veilige opvang, een legaal statuut en elementaire steun verdienen. Intussen leven en werken in België nog steeds zo’n 150.000 andere mensen ‘zonder papieren’. De campagne In My Name wil een burgerwetsvoorstel met duidelijke criteria om hen hier veilig te laten verblijven in het parlement laten behandelen. Daartoe wil In My Name voor 17 mei 2022 25.000 handtekeningen verzamelen.

TIME TO TALK

In het kader van In My Name slaan verschillende Kortrijkse sociale en culturele organisaties op 7 mei de handen in elkaar voor een eendagsprogramma rond de vraag: “Hoe gaan we naar een humaner regularisatiebeleid?”

16u-17u Panelgesprek
In de regularisatieprocedure voor nieuwkomers blijken gaten te zitten. Daardoor ontstaat er in de beslissingen vaak arbitrariteit. Bovendien hebben mensen tijdens die procedure nauwelijks de mogelijkheid om op legale wijze te werken en sociale rechten op te bouwen. Welke impact heeft dat op mensen? Hoe kan dat anders en beter?

Met Hamid Hisari (intercultureel bemiddelaar bij Artsen zonder Grenzen, mensenrechtenprijs 2016), Thomas Bellinck (kunstenaar, maakte o.a. de reeks Simple as ABC over de Europese  ‘mobiliteitsmanagementmachine’) en Ruben Wissing (doctoraatsonderzoeker Migratierecht)

17u-20u Levende Bibliotheek
De Levende Bibliotheek geeft gelegenheid om gesprekken aan te gaan die anders te weinig plaatsvinden. Aan de balie ontleen je geen boeken, maar mensen die zich beschikbaar hebben gemaakt voor een 1-op-1 gesprek over hun fascinaties, hun kennis of hun levensverhaal. Verhalen van Kortrijkzanen voor nieuwkomers, verhalen van ‘nieuwe’ voor ‘oude’ Belgen, kennis over migratiebeleid, falafelrecepten of voetbal. Vlij je samen neer aan de Leieboorden voor een gesprek dat je anders niet zou voeren.

Vanaf 15u kunnen spreeklustigen hun stembanden smeren aan de bar.
Vanaf 19u spijst Fluffy Falafel de hongerigen en host De Stroate dj-sets met o.a. Mr Zodiac voor wie uitgebabbeld is.

zaterdag 7 mei vanaf 15u
aan de Leieboorden rond BK6

Time to Talk wordt gedragen door De Stroate, FMDO, Kunstencentrum Buda, Platform 2103, Oxfam Wereldwinkel, Refu Interim, Theater Antigone, de Unie der Zorgelozen en het Wilde Westen.

TIME TO SIGN

Niet in de buurt van BK6 op 7 mei? Teken het burgerwetsvoorstel via In My Name

Speeldata

  • Time To Talk
  • In My Name

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda