Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Felwine Sarr, Etienne Minoungou & Simon Winsé

Traces – Discours aux Nations Africaines

Theater
Duur: 1u
Frans gesproken, Nederlands boventiteld
12+
Budascoop

Trefwoorden: # #
CUBO
Traces

‘Afrika hoeft niemand in te halen. Het hoeft geen platgetreden paden te volgen, maar beslist zijn eigen zelfgekozen weg gaan.’ Het is tijd om de geesten aan beide zijden van de Middellandse Zee te dekoloniseren, vindt Felwine Sarr. Volgens de Senegalese intellectueel en econoom kan Afrika een nieuw beschavingsmodel bieden met meer respect voor mens en milieu, maar dan moet het eerst een culturele revolutie ondergaan.

In Traces. Discours aux Nations Africaines roept Sarr jongeren op hun geschiedenis terug te claimen. Hij schreef een utopische tekst voor de Burkinese topacteur Etienne Minoungou, een grote naam in de hedendaagse kunstenscene van Afrika. Minoungou neemt je mee op de tocht van een Afrikaanse migrant die terugkomt van een ‘Europese odyssee’. Hij kijkt achterom, vindt nieuwe sporen en gaat de dialoog met het publiek aan, helder en hoopvol.

Deze voorstelling werd 2020 opgenomen in het programma van het prestigieuze Festival d’Avignon en nadien gepresenteerd in Europa en Afrika.

In samenwerking met Culturescapes 2023 Sahara

Speeldata

  • Traces
“Een harde, krachtige, poëtische, historische en profetische tekst.” — Sophie Faucher, ICI Première

Directed by Etienne Minoungou
Outside view Aristide Tarnagda
With Etienne Minoungou
Musician Simon Winse
Video Emmanuel Toe
Lighting design Rémy Brans

A Théâtre de Namur production In coproduction with Festival Les Récréatrales – Ouagadougou, Festival AfriCologne. With the support from the Fondation von Brochowski Sud-Nord (www.southnorth.foundation). Distributed by La Charge du Rhinoceros With the support of the Institut Français.

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda