Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Hugo Beersmans & Simon Allemeersch

Tuinesië: na de Klimaatzaak is er de… Woonzaak

Locatie: BK6, Broelkaai 6 (8500 Kortrijk)
Door de musical 1302, kom je deze avond best binnen in de tuin via de Budatoren.
Taal: Nederlands gesproken
Tickets: €5

Trefwoorden: #
Woonzaak

Ere-administrateur-generaal Hugo Beersmans is topambtenaar op rust. Hoewel, rust…hij veranderde het geweer van schouders en is intussen activist. De woonproblematiek laat hem niet los. Hij is woordvoerder van de Vlaamse Woonzaak. In de Woonzaak spannen tal van organisaties in Straatsburg een rechtszaak aan om Vlaanderen op het matje te roepen. De huurprijzen swingen de pan uit, er is onvoldoende sociale huisvesting en veel mensen zijn niet in staat in een behoorlijke woonst te leven.

Hij gaat in gesprek met theatermaker Simon Allemeersch, die vanuit een geënsceneerde en bricolage-achtige wereld inhoud geeft aan zijn samenwerking met organisaties die geen band hebben met het theater. Sinds 2010 zijn de sociale woonblokken van het Gentse Rabot en de hele Rabotwijk een rode draad in zijn werk, met focus op de individuele mens en de grotere maatschappelijke structuren, architectuur en landschap, en de persoonlijke ficties waarmee mensen hun bestaan kunnen volhouden.

In samenwerking met:

Avansa    DURF 2030

Hugo Beersmans, in de jaren negentig coauteur van de Vlaamse Wooncode, is sinds 2013 ere-administrateur-generaal van Wonen-Vlaanderen. Hij is nu woordvoerder voor de Woonzaak.

Simon Allemeersch is theatermaker en doctoraal onderzoeker aan de UGent, en behoort tot het los-vaste collectief Lucinda Ra. In 2010 vestigde hij zijn persoonlijk atelier in een sociale woontoren in de Rabotwijk in Gent voor zijn eerdere productie Rabot 4-358. Voor de documentaire voorstelling ‘Rabot 2’ gaat Simon de mensen opzoeken waarmee hij toen samenwerkte om te kijken hoe het nu met hen gaat.

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda