Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

apap - FEMINIST FUTURES

What could a feminist future look like?

World Cafe: een discussie- en uitwisselingsformat voor professionals
Duur: 3 uur en 30 minuten
Engels gesproken
BK6

CUBO
apap Feminist Futures

FEMINIST FUTURES is een project van het internationale netwerk apap – advancing performing arts project, dat momenteel bestaat uit 11 Europese culturele organisaties. Daarnaast zijn 21 kunstenaars aan het project verbonden. FEMINIST FUTURES wordt medegefinancierd door het Creative European Programme van de Europese Unie en streeft een ambitieuze doelstelling na: krachtige sociale veranderingen teweegbrengen door middel van kunst. Het hoofddoel van het project is het aanpakken van ongelijkheid in de hedendaagse podiumkunsten en het publiek hiervan bewustmaken.

Tijdens het festival komt het kernteam van apap, zo’n 35 personen, samen in Kortrijk om terug te blikken en vooruit te kijken. We maken een balans op na vier jaar Feminist Futures en onderzoeken hoe ons werk en onze samenwerkingen binnen het veld er in de toekomst uit zouden kunnen zien. In het kader van een World Café willen we professionals – managers, curatoren, kunstenaars, alle spelers op dit gebied – uitnodigen om deel te nemen aan een middag van tafelgesprekken. Elke tafel wordt begeleid door een artiest of een lid van een organisatie van het apap-netwerk en behandelt een bepaald topic. Enkele voorbeelden: ‘Hoe ziet een feministisch businessmodel eruit?’, ‘Hoe kunnen we het concept van degrowth toepassen op onze culturele instellingen?’, ‘Welke rol spelen financiers en beleidsmakers bij de verspreiding van een feministisch perspectief in de kunstensector?’.

Er wordt gewerkt met een doorschuifsysteem, zodat je op een namiddag aan verschillende tafels kan plaatsnemen en meerdere discussies kan volgen. Tussen de rondetafel-discussies door is er tijd voor verfrissingen, wat rust, een praatje of wat bewegingsoefeningen.

We willen ook graag gerelateerde onderwerpen aansnijden die betrekking hebben op de huidige cultuurpolitieke situatie in de kunstensector. We zien de huidige bezuinigingen op culturele budgetten in heel Europa en het in twijfel trekken van de vrijheid van meningsuiting in delen van Europa als een druk op de relatie tussen kunstenaars en instellingen/organisaties en als relevant om te bespreken vanuit een feministisch perspectief.

We willen ruimte bieden voor debat en kritisch denken. Bovendien willen we – samen met de bezoekers – een ruimte creëren waarin verschillende standpunten mogelijk zijn, een ruimte waarin mensen elkaar respecteren en naar elkaar luisteren.

Tijdens de middag zijn er snacks en versnaperingen beschikbaar. Mogelijkheid om te dineren in het Festival Café (open van 16:00 tot 00:00).

Meer info: www.apapnet.eu


Dit project is deel van het Europees programma apap, een project dat medegefinancierd wordt door het Creative Europe Programme of the European Union.

apap logocreative europe logo

Speeldata

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda