Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lisa Vereertbrugghen | CAMPO

While we are here

ZAT 15 februari | 20:15
Dans
Budascoop
in samenwerking met Schouwburg Kortrijk

CUBO
While we are here

Techno, dat individueel en hard gedanst wordt, lijkt mijlenver af te staan van het softere en meer collectieve folk. Net daarin zag Lisa Vereertbrugghen de uitdaging om de twee genres samen te brengen, om tot een soort hybride techno folk te komen die door vijf dansers vol overgave wordt gebracht.

While we are here onderzoekt het tijdloze verlangen om collectief hard te dansen. Deze groepsperformance met vijf dansers brengt underground techno raves samen met folkloristische groepsdansen die plezier en samenhorigheid beklemtonen. Het resultaat? Een grenzeloze, hybride techno folk. Een ruige folk die onderlinge verschillen viert. Een softe folk die ervoor kiest intiem samen te dansen. Een verdwaalde folk die niet in tijd of ruimte is gesitueerd.

Zonder nostalgie naar het verleden en zonder specifieke toekomst voor ogen zijn we hier, dansend in spiralen en cirkels, met onze blik gericht op elkaar en op een andere plek aan de horizon.

While we are here is het eerste groepsstuk van Lisa Vereertbrugghen, die al sinds 2014 via verschillende formats tussen performance, geluid en installatie onderzoek doet naar hardcore techno sound en dansstijlen.

Lisa Vereertbrugghen doet sinds 2014 onderzoek naar de muziek en dans van hardcore techno, via verschillende formats tussen geluidsinstallatie, performance en tekst. Ze behaalde een masterdiploma cultuurgeschiedenis in Leuven (specialisatie geschiedenis van dans en het lichaam) en een diploma choreografie aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling (SNDO) in Amsterdam.

Speeldata

  • While we are here
“While We Are Here is een ode aan ‘het hier zijn’ en hoe ‘het hier zijn' vieren van alle tijden is.” — Klara
“Op techno kun je heel goed mediteren.” — De Standaard
“Een voorstelling die, na de opzwepende ervaring, doet nadenken. Over dansen tot we erbij neervallen.” — Pzazz

Concept & choreografie: Lisa Vereertbrugghen. Performance & co-creatie: Claire Godsmark, Dolores Hulan/Taka Shamoto, Eimi Leggett, Castélie Yalombo Lilonge & Lisa Vereertbrugghen. Dramaturgie: Simon Baetens & Sophie Guisset. Artistiek advies: Madison Bycroft. Sound: Michael Langeder. Licht: Vera Martins. Kostuums: Cee Fülleman. Lied: Lisa Vereertbrugghen & Michaela Riener. Folk-expert: Aurélie Giet. Productie: CAMPO. Techniek: Babette Poncelet & Korneel Coessens. Coproductie: Concertgebouw, KAAP, Kunstenwerkplaats KWP, STUK Arts Centre, ICI — CCN Montpellier, Kunstencentrum BUDA, BIT teatergarasjen (Bergen) & Perpodium. Met de steun van de taxshelter van de Belgische Federale Overheid via uFund, de Vlaamse Overheid & de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Blijf op de hoogte

Volg ons!

@kunstencentrumbuda