Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

N.E.S.H.A.A.: A CURSE POEM

N.E.S.H.A.A. wil bewust omgaan met referenties en bronmateriaal en vindt het belangrijk om de bronnen die een inspiratie vormen tijdens het creatieproces te delen. Via het platform van kunstencentrum BUDA delen we graag het artikel “How to build a nuclear warning for 10,000 years’ time” van Mark Piesing over nucleair afval onder de grond dat nog jaren giftig zal zijn. Wanneer tunnels en spelonken ontworpen voor het gevaarlijkste afval vol zitten, zullen ze worden afgedicht met beton en aarde, alles sporen zullen uitgewist zijn. Hoe bouw je voor dat gevaar nu een waarschuwing, een boodschap op die in de verre toekomst begrepen kan worden?

At the centre of the world there is a fiction, a story as a hole to let the future in.

N.E.S.H.A.A.’s verhaal voor de toekomst is een vloekgedicht: het vervloekt, roept emoties op, kijkt naar het verleden, hekelt wat er mis is gegaan en richt de blik op de toekomst. Wat voor verhaal wil er vandaag verteld worden? Welke personages, menselijk en niet-menselijk, komen te voorschijn?

Not Every Ship Has An Author (N.E.S.H.A.A.) is een samenwerking tussen kunstenaars Femke Gyselinck, Melissa Mabesoone en Peter Aers, in dialoog met historica Obiozo Ukpabi. In het kader van A CURSE POEM verweven zij hun artistieke praktijken met elkaar. Daarbij begeven ze zich op de grens van performance, poëzie en participatie.

N.E.S.H.A.A. daagt het vooroordeel uit dat een verhaal één auteur heeft. Kan iemand een verhaal, dat door de tijd en gedachten heen wordt gedeeld, bezitten? Gedurende het onderzoeksproces van A CURSE POEM worden meer onderzoekers, kunstenaars, dichters en verhalenvertellers uit het verleden en het heden betrokken en worden bronnen gedeeld.

Bekijk de website van A CURSE POEM en volg hun creatieproces op Instagram.

CREDITS

A CURSE POEM is een samenwerking met Building Conversation en wordt ondersteund door kunstencentra Vooruit, KAAP, BUDA, workspacebrussels, het Østfold Internasjonale Teater en de Vlaamse Gemeenschap.
Met en door Peter Aers, Femke Gyselinck, Melissa Mabesoone, Obiozo Ukpabi, Bart Capelle, Eimi Leggett, Laureline Pattyn, Famke Dhont.

In residence

10 May 2021 – 13 May 2021
Budatoren

On tour

02 Jul 2021 – 03 Jul 2021
KAAP

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda