Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Adrien Monfleur (FR) & Vincenzo Carta (IT)

Adrien Monfleur (FR) & Vincenzo Carta (IT): Secret Garden

Secret Garden is een multimediaal en interactief project, op de grens tussen cinema, performance en installatie. Het onthult de gedeeltelijke en subjectieve natuur van een beeld, en bevraagt onze relatie met het meest hedendaagse kapitalistische object, de smartphone. Vincenzo Carta en Adrien Monfleur gebruiken dit toestel om te spelen met 3 verschillende noties: zichtbaarheid, wat weergegeven wordt en de weergegeven ruimte zoals Louis Marin het beschrijft. Door met deze elementen te spelen proberen ze de rol van het publiek zelf te transformeren.

Door het gebruik van hun lichamen, enkele eenvoudige objecten en een camera creëren de 2 kunstenaars een intiem universum op scherm en op scène, waar de ontmoeting van de lichamen als leitmotiv geldt. Het publiek, met smartphone in de hand, zullen de “Secret Garden” binnentreden en een onbekende wereld ontdekken.

Adrien Monfleur (FR) & Vincenzo Carta (IT)

Vincenzo Carta (1978, Italië) studeerde architectuur in Firenze voordat hij een opleiding volgde in P.A.R.T.S. Hij maakte reeds verschillende voorstelling, waaronder ook We-go met Benjamin Vandewalle. Samen richtten ze WeGo-vzw op en maakten in 2007 de voorstelling Inbetween. Vincenzo maakte in 2009 ook een voorstelling samen met Passerelle in Kortrijk. Sinds 2013 werkt hij samen met Adrien Monfleur. 

Adrien Monfleur (1983, Frankrijk) studeerde videobewerking aan EFFET (Marseille)  en cinema aan Beaux Arts in Marseille. Hij maakt eigen videoprojecten, maar werkt ook als fotograaf, assistent regisseur en scenograaf voor theater. Hij werkte reeds samen met verschillende kunstenaars en filmmakers zoals Audrey Lucie Risen, Mathias Varenne, en Thomas Couderc. 

In residence

19 Aug 2018 – 30 Aug 2018
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda