Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Adva Zakai (IL/BE)

Adva Zakai (IS/BE): Last Seen Standing Between Brackets

In januari 2015 creëerde Adva Last Seen Standing Between Brackets. Dat bestond uit een live performance en een film, gemaakt i.s.m. dramaturge Shila Anaraki en videast Effi Weiss. Het stuk probeert een lichaam te scheiden van zijn bewegingen, of een tekst van zijn schrijver, of een mens van zijn gedachten. Kun je je voorstellen dat al deze elementen ook bestaan zonder degene die hen creëerde?

Tijdens hun (eerste) residentie bij kunstencentrum BUDA werken Adva en Shila verder aan de ontwikkeling van dit project.

Adva Zakai (IL/BE)

Geboren in Israël, maar woont in Europa. De afgelopen jaren was Adva Zakai als choreograaf, performer of curator actief in verschillende performance ‘formats’; Haar choreografisch werk onderzoekt hoe lichaam en taal elkaar beïnvloeden en kan vaak vanuit diverse perspectieven ervaren worden. Haar producties worden gepresenteerd in theaters, musea, galleries, appartementen  en digitale platforms. In 2010 ontving ze i.k.v. a.pass Antwerpen een beurs voor artistiek onderzoek. Ze onderzocht er de invloed van een curatoriële benadering op de ontwikkeling van nieuwe preformance formaten. Ze volgde dans in Israël en aan de Mimeschool Amsterdam. Ze werkt geregeld samen met andere kunstenaars aan participatieve projecten, conferenties en festivals. Ze doceert performance praktijk een KASK Gent en leidt tal van workshops in buitenlandse kunst- en dansacademies.

In residence

21 Jun 2015 – 02 Jul 2015
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda