Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Andrea Božić (CR/NL)

Andrea Božić (CR/NL): ProtoCity

Samen werken ze aan het langlopend artistieke project Spectra – ruimte als organisme, waarin de gehele ruimte en de aanwezigheid van de toeschouwer benaderd worden als onderdeel van het werk. Er is geen standpunt buiten. We zijn niet in de ruimte – we zijn ruimte.

Hier in BUDA werken ze aan een onderdeel van dit onderzoek: ProtoCity, een performance als een trip – een fysieke en imaginaire passage door een theaterruimte of andere locatie, gebasseerd op het projecteren van dromen op een echte locatie, waarbij het publiek van de ene naar de andere ruimte gaat. Het is een tool om onze verbeelding te activeren, om ons opnieuw te betoveren met de wereld, onze blik te verschuiven en andere mogelijke verhalen in te beelden. Het is een combinatie van performance, film, architectuur, beeldende kunst en aandachtsoefening.

Andrea Božić (CR/NL)

De Kroatische choreografe Andrea Božić woont en werkt in Amsterdam. Ze studeerde moderne dans en heeft een diploma Literatuurstudies en Engels aan de Universiteit van Zagreb, en studeerde af aan de SNDO en de Amsterdam Master of Choreography, Amsterdam. 

Voor dit project werkt ze samen met Julia Willms (DE/NL). Zij studeerde Visuele Communicatie aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht en Media Art aan de University of Applied Arts in Wenen. Ze werken samen in verschillende constellaties sinds 2004 en met geluidskunstenaar Robert Pravda hebben ze in 2009 het interdisciplinaire platform TILT opgericht om de interdisciplinair artistieke praktijk en – denken te inspireren. 

Hun werk stelt vragen over aandacht en verbeeldingskracht, aanwezigheid, het principes van het kijken, presentatie van de realiteit en auteurschap. Het werk vindt een vorm in live performances, installaties, film, fotocollages, tekeningen en samenwerking met het weer en nachthemel, vaak op locatie. Alle individuele projecten vormen onderdeel van grotere constellaties, zowel binnen hun eigen werk als in hun samenwerking met anderen. 

In residence

07 Jan 2018 – 12 Jan 2018
Budascoop

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda