Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Anna Carlier (BE)

Anna Carlier (BE): De Heer Bonifakius

In De Heer Bonifakius (en zijn groots levenswerk) wordt een lading impulsieven op een eiland gedropt omdat ze een gevaar vormen voor de samenleving.

Het is daar voornamelijk leeg. Wat er wel is: Wezemaal, Distelgem, het Kreupelbos, de Montiberg en het midden.

In het midden, daar zitten vijf vrouwen. Zij kwamen per boot aan op het eiland. Het is de hel.

Tot de heer Bonifakius aankomt, die een poging doet de hel om te vormen in de Louteringsberg.

Anna schrijft de tekst en regisseert en komt met haar Kolifokkers voor het eerst in de studio’s van BUDA werken. Daar gaat ze met de actrices en het verse tekstmateriaal aan de slag. Eerst rond tafel, maar ook al snel op de vloer voor een aantal thematische improvisaties.

Anna Carlier (BE)

De Kolifokkers zijn een jong gezelschap rond Anna Carlier, Eleonore Van Godtsenhoven, Femke Platteau, Indra De Bruyn, Leontien Allemeersch, Loes Swaenepoel en Louise Bergez. Ze schrijven, maken, spelen, geven vorm. Tot nu toe vertrokken ze steeds van de schrijfsels van Anna Carlier. Die worden gekenmerkt door en sterk fantastische inslag (Alfonsina & de Kolifokkers, Het voorgeborchte). Samen zoeken ze vervolgens naar de juiste vertaling van de tekst van naar de ruimte. (Meer info: http://xprs.imcreator.com/free/annacarlier/dekolifokkers/dekolifokkers)

Anna Carlier (1994) doet haar master drama aan het KASK te Gent. In 2016 won ze de KAAS&KAPPES-prijs (Nederländisch-deutscher Kinder- und Jugenddramatkpreis) en een schrijfwedstrijd van HETPALEIS. In 2017 rond ze haar master af met de voorstelling de Heer Bonifakius, geïnspireerd op een missionaris in de eerste eeuw na Christus.

In residence

28 Aug 2016 – 09 Sep 2016
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda