Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Anna Konjetzky (DE)

Anna Konjetzky (DE): wah-wah

Ze werkt nu voor het eerst in de BUDA-studio’s. Het is de tweede onderzoeks- en repetitieperiode voor het nieuwe stuk wah-wah.

Wah-wah peilt naar het ontstaan van massa en gemeenschap door te focussen op hun positieve, speelse en verleidelijke potentieel. Hoe kan Iets uitbreiden, overslaan an performer naar publiek en weer terug, iemand infecteren, een soort gemeenschap creëren en densiteit accumuleren?

Hoe kunnen we – wat Anna benoemt als – ‘zwarte gaten’, samengedrukte energie in zijn meest samengeperste vorm, die alles in beweging brengt in de grenszones, in het transitiegebied, tot het alles opslokt en samensemt – laag op laag leggend, lus over lus…

Anna werkt met componist Brigitta Muntendorf en danser-performers Viviana Defazio, Sahra Huby, Michele Meloni, Quindell Orton en Jascha Viehstädt. Tijdens hun residentie in BUDA werken ze verder aan de ontwikkeling van het dansmatreiaal én onderzoeken ze de relatie tussen de mentale ruimte (de subtext) en de fysieke ruimte.

Anna Konjetzky (DE)

Choreograaf en danseres Anna Konjetzky studeerde theater, hedendaagse dans en bodyweather in Brussel and Berlijn. Van 2005 tot 2008 werkte ze als assistente van de choreograaf Wanda Golonka aan schauspielfrankfurt.

Sinds 2005 maakt Anna Konjetzky eigen dansvoorstellingen en dansinstallaties. Daarin staat altijd het bevragen en het organiseren van de ruimte centraal. Haar werk was o.a. te  zien in München, Brussel, Kampala, Nairobi, Hanoi, Istanbul, Gent, Salzburg en ontving geregeld prijzen.

Momenteel werkt ze als artist-in-residence in Muffathalle München en wordt voor 3 jaar gestuurd door Stad München.

In residence

03 Jul 2016 – 14 Jul 2016
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda