Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Anne Thuot (FR)

Anne Thuot (FR): Lydia Richardson in Africa

Lydia Richardson is een langlopend podiumproject dat reflecteert op de privileges van een Europees lichaam. Gebaseerd op een fictief personage en alter ego uit Anne Thuots autobiografie verkent Lydia Richardson de stad en stelt het beeld in vraag van een ‘perfect blank, gecultiveerd en gezond lichaam’ en een Europa dat haar grenzen sluit en de grondige transformatie van haar populatie ontkent. De ontwikkelingen binnen het creatieve maakproces worden met het publiek gedeeld tijdens interventies in de publieke ruimte, performatieve conferenties of installatie waarbinnen Lydia opdaagt als beschikbaar lichaam voor projectie, dialoog of woede.

Met Lydia Richardson in Africa brengt Anne Thuot, na Under the bridge (2015) en Lydia Richardson welcomes you (2016) deze fictie voor het eerst naar Afrika. Lydia maakt een ‘omgekeerde migratie’ mee en gaat terug naar Kameroen, waar haar vader het Franse leger diende van 1956 tot 1960. Door middel van officiële én fictieve documenten uit die tijd, creëert Lydia Richardson in Afrika een sensitieve en ambiguë voorstelling over kolonisering en hoe die verder leeft in onze steden, herinneringen en lichamen…

Anne Thuot (FR)

De Franse theatermaakster Anne Thuot is in haar creaties voortdurend op zoek naar de ideale vorm, de perfecte boodschap en de juiste esthetische keuzes. “Ik zie mezelf eerder als verzamelaar dan als leider. Een soort katalysator”, zei ze ooit. Ze werkte eerder in de BUDA-studio’s aan J’ai enduré vos discours et j’ai l’oreille en feu  (2013), en is nu terug voor Lydia Richardson in Africa.

In residence

02 Apr 2017 – 07 Apr 2017
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda