Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Davis Freeman / Random Scream (US/BE)

Davis Freeman / Random Scream (US/BE): Some Things Only Become Clear Much Later

Davis is geregeld te gast bij BUDA Kortrijk, waar hij o.a. volgende creaties maakte en/of presenteerde: Saving Energy, 7 Promises, Investment and (in het kader van NEXT 2014) Karaoke (Art).

Nu werkt hij er aan Some Things Only Become Clear Much Later, een bitterzoet duet tussen Davis Freeman en Dani Brown, een combinatie van een ‘gender bashing’ horrorfilm en een subversieve TED talk. Een stuk waarbij het publiek niet passief kijkt, maar ook medeplichtig wordt. Met muziek van de Sloveense componist Gasper Piano en video van de Belgische kunstenaar Gertjan Biasino. Some Things Only Become Clear Much Later reflecteert op het leven van vandaag en op de symptomen die ervoor zorgen dat we katjes willen verdrinken omdat we ze te schattig vinden…

Davis Freeman / Random Scream (US/BE)

De Amerikaanse podiumkunstenaar Davis Freeman woont in Brussel en werkte o.a. met Forced Entertainment, Meg Stuart en Superamas. Met zijn gezelschap Random Scream onderzoekt hij de veelzijdigheid van zijn artistieke persoonlijkheid; via docu-performances over uitvoerige muziek-, theater- en dansvoorstellingen tot ‘lounge acts’ en installaties. Opgericht in 1999 met kunstenaar Lilia Mestre, wordt Random Scream nu geleid door Davis en een voortdurend wisselende mix van medewerkers.

In residence

20 Mar 2016 – 01 Apr 2016
Budascoop

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda