Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Dennis Deter (DE)

Dennis Deter (DE): Blow Boys Blow

Blow Boys Blow is een project over zeeliederen en fysieke arbeid in het theater en combineert zang, dans, theater en installatiekunst. De ploeg bestaat uit 7 mannen, elk met een verschillende relatie tot werken in theater; als performer, danser, koorleider, geluidskunstenaar, lichtontwerper… Het project vertrekt vanuit de nauwe historische band tussen theatertechniek en de zeevaart. In het verleden werden de meeste theatertechniekers immers gerecruteerd onder matrozen en andere zeelui; die bleken namelijk capabel om hard te werken, waren vertrouwd met rigging, wisten hoe je iets stevig vast kon knopen, waren niet bang hoog te klimmen… In een voorstelling vol ouderwetse zeemansactiviteiten en –liederen eert Blow Boys Blow de nostalgie eigen aan zowel theater als zeevaart, maar breekt tegelijk die pure weemoed door er zo (speels) op te focussen. Verwacht je aan een hoop gestoei met liederen, dans, rum en water. Dennis Deter werkt twee weken bij kunstencentrum BUDA en rondt daarmee de eerste creatieperiode van Blow Boys Blow af.

Productie: Dennis Deter (Berlin). Coproductie: Tanzfabrik Berlin, Platform 0090 en artblau Tanzwerkstatt Braunschweig. Met steun van: PACT Zollverein Essen en BUDA Kortrijk.

Choreografie & performance: Dennis Deter, Jan Fedinger, Davis Freeman, Jassem Hindi, Taavet Jansen, Tommy Noonan, Jean-Baptiste Veyret-Logerias.
Dramaturgie: Carolin Hochleichter
Productieleiding: Ann-Kathrin Reimers

Dennis Deter (DE)

De Duitse choreograaf en performer Dennis Deter studeerde filosofie en literatuur aan de Vrije Universiteit Berlijn, waar hij zijn tijd goeddeels spendeerde aan het mijmeren over voetbal als improvisatie-voorstelling. Hij gelooft dat kunst onstaat uit gemeenschappelijke inspanning en werkte eerder met uiteenlopende kunstenaars als Gui Garrido, Begüm Erciyas en sinds 2003 geregeld met Anja Müller. Hun duet Interpassive Paradise won onlangs de 100 Grad Festival Jury Award in Berlijn.

De voorbije zomers reisde en musiceerde hij met veel plezier met de nomadische band  John The Houseband, die eerder ook al werkte bij kunstencentrum BUDA.

In residence

17 May 2015 – 30 May 2015
Budascoop 2

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda