Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Doublier (FR), Tiikainen (FI), Fedinger (NL), Maertens (BE) e.v.a.

Doublier (FR), Tiikainen (FI), Fedinger (NL), Maertens (BE) e.v.a.: The Dramaturgy of Light

Daarom organiseert kunstencentrum BUDA i.s.m. lichtontwerpers Henri Emmanuel Doublier en Minna Tiikainen een onderzoeksresidentie waarin lichtontwerp centraal staat.

Het doel is tweeërlei: 1. zoeken naar een woordenschat van licht 2. tijd hakken en ruimte bieden om professionele lichtontwerpers een week lang samen te laten werken, creëren en reflecteren.

Een internationaal gezelschap van lichtdesigners (Henri Emmanuel Doublier (FR), Minna Tiikainen (FI/NL), Jan Fedinger (NL), Jan Maertens (BE), Tomi Humalisto (FI), Ernese Csornai (HU), Charlotte Feaufort (FR) en de BUDA-technici Brecht Vandenbroucke, Koen Jansen en Bennert Vancottem) ging op BUDA’s uitnodiging in. Ze vertrekken vanuit een aantal experimenten (Kun je met alléén maar licht een party ensceneren? Kan een ‘licht-plot’ het uitgangspunt van een voorstelling zijn?…) op het gesprek op gang te schieten.

In de beste der werelden resulteert deze werkweek in een lichtinstallatie én een kleine publicatie over De dramaturgie van Licht

Doublier (FR), Tiikainen (FI), Fedinger (NL), Maertens (BE) e.v.a.

Anders dan bij voor scenografen, bestaan er geen theoretische/dramaturgische studies voor lichtontwerpers: het is moeilijk over licht te praten zonder zeer technische termen of omschrijvingen die verwijzen naar gerealiseerde lichtplannen.

In residence

21 Aug 2016 – 26 Aug 2016
Budascoop

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda