Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Edurne Rubio (BE/ES) & Maria Jerez (BE/ES)

Edurne Rubio (BE/ES) & Maria Jerez (BE/ES): A Nublo

Tussen de scenografie van een opera en een bewolkte vallei, tussen geologie en een pretpark, is A Nublo een verhaal met moeilijk te identificeren personages omdat ze geen mensen zijn, noch dieren, noch monsters, noch goden… maar fenomenen: atmosferische en geodynamische gebeurtenissen, veroorzaakt door het microklimaat en de topografie van het theater, door de interactie tussen de theatrale natuur en het publiek.

Edurne Rubio (BE/ES) & Maria Jerez (BE/ES)

Edurne Rubio (°74) studeerde Schone Kunsten in Bilbao. Sinds 1998 woont en werkt ze in Brussel.
Ze is geïnteresseerd in wat onze waarneming van tijd en ruimte beïnvloedt en streeft er in haar werk naar om associaties of tegenwerkingen uit te lokken tussen verschillende manieren om naar de werkelijkheid te kijken.

De Spaanse Maria Jerez (° Madrid, 1978) is actief in heel Europa. Haar werk bevindt zich op de grenzen van dans, theater, cinema, architectuur en beeldende kunst. Haar grootste interesse: ‘het onzegbare’.

Edurne Rubio en Maria Jerez hebben in de loop van hun artistieke carrière bij verschillende gelegenheden samengewerkt. A Nublo is het eerste stuk als coauteurschap. Dit werk combineert de verschillende gevoeligheden en interesses van elke kunstenaar en stelt een gemeenschappelijke wereld voor. 

In residence

08 Nov 2020 – 18 Nov 2020
Budascoop

On tour

20 Jan 2021 – 23 Jan 2021
Centro Cultural Conde Duque, Madrid

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda