Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Edurne Rubio (ES/BE)

EDURNE RUBIO (ES): Light Years Ago

Ze was tijdens Winter Holiday (januari ’13) te zien met ‘The Visitors’, een film vol architectuurfoto’s en opvallend afwezige bewoners. In 2014 werkte ze bij BUDA aan ‘Appartement 601’, een kortfilm die op Buda Vista #5 (oktober ’15) te zien was in Budascoop.

Nu doet ze vooronderzoek voor haar toekomstige project ‘Light Years Ago’.

Maar tegelijk is ze tijdens haar residentie ook deel van ‘What is Third’, een langlopend project van Maria Jerez dat de voorwaarden en omstandigheden waarin een stuk gemaakt wordt verandert en de bronnen van het werkproces deelt.

In de lente van 2015 nodige Maria Jerez Edurne uit om tijd en ruimte met elkaar te delen in Madrid. Nu nodigt Edurne op haar beurt Maria uit in Kortrijk. En terwijl Edurne onderzoek voert voor ‘Light Years Ago’, werkt Maria aan ‘BLOB’, een stuk zonder inhoud. Tussendoor zoeken ze tijd om vroegere conversaties verder te zetten, kritisch te zijn en elkaar te besmetten.

Edurne Rubio (ES/BE)

EDURNE RUBIO (Burgos, 1974) is a visual artist based in Brussels. Her practice shifts among different contexts and formats: performances, films and sound projects. Edurne Rubio creates situations where tension is built up between what we see and what we hear, between present, memory and imagination. With an anthropological approach, she uses interviews as her primary method of work, collecting individual stories to build a collective narrative and, in so doing, she questions any linear reading of history, offering a subjective reading in continuous transformation and dependent on affections.

In residence

01 Nov 2015 – 07 Nov 2015
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda