Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Fairuz Ghammam (BE/TN) & Martine Labaere (BE)

Fairuz Ghammam (BE/TN) & Martine Labaere (BE): Future Heritage (werktitel)

Het project waar tijdens de korte residentie in Buda aan gewerkt zal worden is nog in een embryonale fase. Wat wel al zeker is, is dat het materiaal zal gespatialiseerd worden en er start een onderzoek naar de mogelijkheden tot het acitiveren van de verzameling in interactie met een publiek.

Fairuz Ghammam (BE/TN) & Martine Labaere (BE)

Fairuz studeerde experimentele film en werkt als monteur, cinematografe, filmmaker en docente. Ze vraagt zich af hoe de wereld te veranderen en hoopt zo snel mogelijk een antwoord te vinden. Gelukkig is ze opgegroeid met de wetenschap dat geduld de sleutel is tot geluk. Op onregelmatige basis werkt ze voor het Brusselse productie- en distributieplatform Auguste Orts.

Martine Labaere is een gepensioneerde bediende die haar tijd verdeelt tussen België en Tunesië, dat zij beschouwt als haar tweede thuisland. Ze verzamelt van alles dat ze vindt op straat en op het strand, voornamelijk in Mahdia (geboortestad van haar man – de vader van Fairuz). De collectie bestaat momenteel onder andere uit platgereden lepeltjes, stenen met een gat in, stukjes faïences en drijfhout.

In residence

01 Sep 2019 – 06 Sep 2019
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda