Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Gabriel Schenker (US/BE)

Gabriel Schenker (US/BE): Pulse Constellations

Voor zijn nieuwe creatie Pulse Constellations vertrekt Gabriel Schenker van John McGuire’s elektronische compositie Pulse Music III uit 1978, een complex en veellagig muziekstuk gebaseerd op een auditief beeld van beweging in de ruimte. Het stuk combineert verscheidene ritmes, tempo’s en melodieën in een reeks van 24 secties die onverwacht en abrupt in elkaar verweven worden. De kwaliteit van de geluiden, de volheid van de compositie en zijn constante verwarrende beweging in de ruimte geeft het werk een stellaire, kosmische kwaliteit.

In zijn Pulse Constellations deconstrueert en reconstrueert choreograaf en danser Gabriel Schenker het complexe web van lagen van het muziekstuk. Een kaleidoscoop aan ritmes en coördinaties doorkruist zijn lichaam in overlappende tempo’s. De voorstelling onderzoekt de scheidingslijn tussen het wiskundige en het organische, de digitale precisie van elektronische muziek en de analoge imprecisie van dans, de grenzen tussen het dansbare en het hoorbare.

Gabriel Schenker (US/BE)

Gabriel Schenker (° Washington DC) groeide op in Rio de Janeiro, maar woont intussen 11 jaar in Brussel. Nadat zijn opleiding aan P.A.R.T.S richtte hij mede het collectief Busy Rocks op en werkte als performer o.a. voor Anne Teresa de Keersmaeker, Thomas Hauert, Eleanor Bauer, Robin Jonsson en Alexandra Bachzetsis.

Gabriel studeerde daarnaast ook filosofie aan de European Graduate School en is geregeld actief als lesgever: hij is instructeur Pilates, werkt mee aan het opzetten van  Research Studio’s bij P.A.R.T.S. en assisteert Thomas Hauert bij de ontwikkeling van een bachelor dans in Lausanne.

In residence

05 Sep 2015 – 08 Sep 2015
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda