Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Thomas Ryckewaert (BE)

Thomas Ryckewaert (BE): Golem

Hij was voorheen al bij kunstencentrum BUDA in residentie voor de creatie van voorstellingen als Genesis en ‘Portrait’. Nu werkt hij in Budatoren aan zijn nieuwste: Golem.

Golem wordt half-theater, half-installatie. Golem toont de wonderen van de vergevorderde wetenschap, en stelt tegelijk vragen over de gevaren ervan. Golem toont de banaliteit van het menselijk bestaan en raakt tegelijkertijd het mysterie ervan aan. Golem is science-fiction theater met de ambitie van een thriller.

Daar waar in Genesis God de mens schept, zien we in Golem hoe de mens zich als een god gedraagt en de übermensch tot leven wekt. Daar waar Genesis de vraag stelde: Waar komen we vandaan?, vraagt Golem zich af: Waar gaan we naartoe?

Thomas Ryckewaert (BE)

Thomas Ryckewaert (°79) studeerde biologie en filosofie aan de KUL en toneel bij Dora van der Groen. Zijn werk balanceert op de grenzen van theater, dans en installatie. In zijn recente producties verkent hij de dramatische mogelijkheden van alledaagse handelingen. Zijn werk wordt omschreven als poëtisch, radicaal, beeldend en ritueel. Als freelance acteur werkt hij regelmatig voor theater, film en televisie.

In residence

07 Dec 2014 – 16 Dec 2014
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda