Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

HAGAR TENENBAUM (IL/BE)

Hagar Tenenbaum (IL/BE): Opening Dance

Hagar vertrekt van het idee van het stille lichaam, wat betekent dat een lichaam om gehoord te willen worden, bekeken moet worden; zo'n lichaam benadert beweging als een uitgewerkte toespraak. In deze gedachtegang creëert ze een dansstuk dat zich richt op fysieke humor en geïnspireerd is door mime-technieken, waarbij het lichaam meer ongemakkelijk dan sierlijk, belachelijker dan subliem kan zijn.

“Wat we komisch (of gewoon grappig) vinden, is gevoelig voor veranderende contexten. Het is gevoelig omdat het grappige altijd struikelt over het niet grappige, en er soms identiek aan lijkt te zijn.” (Lauren Berlant)

HAGAR TENENBAUM (IL/BE)

Hagar Tenenbaum (1988, Israël) is een in Brussel gevestigde choreograaf, illustrator en danser. Haar werk komt voort uit zelf uitgevonden methodes gebaseerd op herhaling en ritme, die beweging, spraak en tekeningen op een poëtische en humoristische manier met elkaar verweven. Door te focussen op beweging en nuances van expressie, laat ze haar sprekend/bewegend lichaam nieuwe zintuiglijke vormen van communicatie en vermaak vinden. Tijdens de ontwikkeling van haar eigen projecten heeft Hagar ook samengewerkt met andere choreografen en beeldend kunstenaars.

In residence

26 May 2019 – 07 Jun 2019
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda