Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Justine Bougerol (FR) & Silvio Palomo (FR)

Justine Bougerol (FR) & Silvio Palomo (FR): À l’assaut des montagnes

Justine Bougerol & Silvio Palomo proberen in Terrain vague het poëtische potentieel te ontdekken van dit “soort ruimte”, dat zich aan de rand bevindt van de gebruikelijke routes en dat het imaginaire herbergt. Door hun praktijken te combineren willen zij een hybride vorm creëren: een speelplaats die bestaat uit tussenruimten waar de beeldende en de uitvoerende kunsten elkaar ontmoeten. Een eerste module van Terrain vague werd in 2019 gecreëerd.
In BUDA zullen ze aan een tweede module werken, À l'assaut des montagnes. Hierbij worden ze vergezeld door twee acteurs, Aurélien Dubreuil-Lachaud & Manon Joannotéguy, om een reeks acties op te bouwen rond een berg in wording, gebaseerd op improvisaties en bricolage…

Justine Bougerol (FR) & Silvio Palomo (FR)

Justine Bougerol, beeldend kunstenaar en decorontwerper, creëert immersieve installaties met een unieke invalshoek. In de decors die zij ontwerpt, voor het gezelschap Peeping Tom, cultiveert zij een voorliefde voor de doorleefde ervaring, voor alledaagse situaties die zich onttrekken aan de werkelijkheid, om ons in een absurde en poëtische wereld te doen belanden.

Silvio Palomo, beeldend kunstenaar en regisseur, onderzoekt en ontleedt alledaags gedrag. Op basis van deze waarnemingen van de werkelijkheid maakt hij een compositie die eerder muzikaal dan verhalend van aard is, waarbij hij personages in scène zet die zich onderscheiden door hun onvolkomenheden en hun vergeefse pogingen tot communicatie, in een ruimte waarin de scenografie het territorium wordt van een nieuwe microkosmos.

In residence

16 May 2021 – 27 May 2021
Budatoren

On tour

24 Aug 2021 – 28 Aug 2021
Festival Bonus, Hédé-Bazouges, en Bretagne (FR)

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda