Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Manon Santkin (SE/BE)

Manon Santkin (SE/BE): New Measuring Rites

Ze komt bij kunstencentrum BUDA werken aan New Measuring Rites, een “metrisch utopia over hoe de dingen zich tot elkaar verhouden en hoe ze van belang zijn voor elk van ons.” De centrale vraag is: kunnen we onze kijk op de wereld wijzigen door andere informatie tot ons te nemen? Dingen vergelijken en ze omrekenen is iets wat we sinds mensenheugnis doen. Metingen, berekeningen en omrekeningen zijn alomtegenwoordig en dienen als basis voor uitwisseling en communicatie.

Maar wat vertellen we ermee en welke verhalen zitten erachter? Dat zijn de startvragen van dit project. De kernwoorden van de residentie: ECOLOGY / METINGEN / INTERPRETATIE.

Manon werkt voor New Measuring Rites samen met Maeva Cunci, Pavle Heidler, Moritz Frischkorn, Sidney Leoni en Lieven Dousselaere.

Manon Santkin (SE/BE)

Manon Santkin (SE/BE) studeerde dans bij P.A.R.T.S. en leeft en werkt vanuit Brussel en Stockholm. Ze is actief als danser, choreograaf, artistiek raadgever, procesbegeleider en schrijver.

Ze werkte o.a. met choreografen Mette Ingvartsen, Salva Sanchiz, Xavier Leroy, Sidney Leoni, Eleanor Bauer en ontwikkelde projecten met geluidskunstenaar Peter Lenaerts en designer Nicolas Couturier. Tegelijk duikt ze geregeld op als mentor of dramaturg.

In residence

07 Jan 2018 – 19 Jan 2018
Budatoren

On tour

22 Feb 2018 – 22 Feb 2018
Budascoop ikv End of Winterfestival

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda