Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Maria Lucia Cruz Correira

Maria Lucia Cruz Correira: The voice of nature

Een artistiek voorstel voor ecologische rechtvaardigheid

The voice of nature is een locatie-specifieke mobiele rechtszaak-performance waarin we onderzoeken hoe wetgeving en justitie het ecosysteem kunnen dienen. We creëren een nieuw soort rechtszaal en rechtszaak waarbinnen de stem van de natuur en het ecosysteem gehoord kan worden. Hiervoor verbinden we conventionele juridische systemen met herstellende gerechtigheid en transformatieve processen. Zo ontsluieren we verborgen verhalen over het trauma van ecosystemen en hoe dit in verband staat met kolonisatie en macht. In deze post-anthropocentrische rechtszaak zoeken we naar een ‘verdict’ dat het mogelijk maakt voor mensen en niet-mensen om tot een collectieve taal te komen.

Maria Lucia Cruz Correira

Na haar studies Grafisch Ontwerp in Portugal, behaalde ze een Post Master aan A.PASS, en postgraduaat Kunst, Media en Multimedia aan Luka. In 2017 ontving ze de Roel Verniers Prijs op het Theaterfestival.

Correia's artistieke werk vertrekt vanuit haar inzet voor het milieu. Ze reageert op hedendaagse ecologische inbreuken door het publiek in contact te brengen met wetenschappers, activisten en advocaten. Ze creëert tijdenlijke autonome platformen die momenten van verdeeldheid en harmonie brengen tussen schijnbaar ongelijke lichamen van kennis, culturele tradities, weerstand, waardesystemen en sociale transformatie. 

In residence

23 Sep 2018 – 06 Oct 2018
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda