Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Marialena Marouda (GR)

Marialena Marouda (GR): The Oceanographies Institute

The Oceanographies Institute, geïnitieerd door Marialena Marouda in 2018, fungeert als een samenwerkingsplatform voor artistieke praktijken die de verwantschappen tussen de mens en de oceaan bestuderen. De focus ligt vooral op de relatie tussen twee waterlichamen: het menselijk lichaam en de wereldzee. TOI besteedt bijzondere aandacht aan affectieve en sensuele ontmoetingen tussen de twee lichamen.

Het werk van het Instituut is gebaseerd op privé-gesprekken met mensen die persoonlijk of professioneel betrokken zijn bij de oceaan. Naast het gebruik van taal om de relatie met de oceaan te beschrijven, laten de gesprekspartners ook zien, door middel van geluiden, texturen of sensaties, wat de oceaan met hun lichaam “doet”. Het instituut bestudeert dus de relatie van de handen tot de modder, de oren tot het breken van de golven, de voeten tot het gevoel van het zinken, in plaats van de oceaan “op zich”, alsof ze verstoken zijn van de menselijke aanwezigheid.

Marialena Marouda (GR)

Marialena Marouda werkt op het snijvlak van performance en geluidskunst.
Nassia Fourtouni is een dansonderzoeker, dramaturg en performer met als standplaats Brussel.
Justine Maxelon is een Brusselse danseres en performer.
Elpida Orfanidou is een Griekse choreografe en performer uit Berlijn.
Steven Jouwersma woont en werkt in Brussel als kunstenaar, technicus en muzikant. 
Charlie Usher, geboren in het Verenigd Koninkrijk en woonachtig in Brussel, is een componist die werkt met lange duur, en schrijft voor live-instrumenten, veldopnames en statische en roterende luidsprekerinstallaties.

In residence

23 Aug 2020 – 04 Sep 2020
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda