Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sabine Molenaar (NL)

Sabine Molenaar (NL): Almost Alive

Nu is ze voor het eerst in residentie bij kunstencentrum BUDA. Ze zet er met multi media artiest Gertjan Biasino de eerste stappen voor haar derde solo Almost Live. Daarin vraagt Sabine Molenaar zich af hoe en of we de regie van ons leven in handen kunnen houden in een wereld waar de scheidslijn tussen realiteit en virtualiteit, tussen echt en fake een stippellijn geworden is.

Sabine: “Soms zou je je ogen willen sluiten en je oren willen dichtstoppen, al is het maar voor even, om je te kunnen onttrekken aan die voortdurende toevoer. Om er dan achter te komen dat er ook beelden aan de binnenkant van je oogleden verschijnen, en geluiden en stemmen in de holtes van je hoofd echoën. Balancerend op de rand van het zwarte gat. ‘Het zwart’, dat zowel een plek als een staat van zijn is; een vacuüm, gapende leegte, ‘nietsheid’, chaos. Een plek van desoriëntatie, verlorenheid, maar ook van geborgenheid en rust. ‘Het zwart’, dat je opeet of dat je verhult. Het begin en het einde.”

Sabine Molenaar (NL)

Sabine Molenaar (NL) studeerde in 2007 af in Moderne theaterdans aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. In 2006 richtte ze mee het Nederlandse dansgezelschap Instant Collective, waar ze 2 jaar bij danste. 2008 verhuisde ze naar Brussel en toerde een paar jaar met Peeping Tom in de voorstelling 32 rue Vandenbranden. Later werkte ze met o.a. JOJI inc en Speedbattle Collective. In 2013 creëerde ze onder haar eigen gezelschap Sandeman haar eerste solo That’s it  en ook de gelijknamige kortfilm. That’s it won de 1ste prijs op ACT festival (Bilbao, SP), de prijs Strafste vrouwelijk talent op Theater Aan Zee (Oostende) en een Special Mention op BEFestival (Birmingham, UK). That’s it toert nog steeds in binnen- en buitenland, net als haar tweede solo Touch me (2015). Ook die werd overigens getransformeerd tot een kortfilm: Kali.

In residence

09 Oct 2016 – 22 Oct 2016
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda