Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Simon Van Schuylenbergh (BE)

Simon Van Schuylenbergh (BE) / KASK: Zebra

Zebra is ondertussen een verzamelnaam voor een langlopend artistiek proces met diverse toonmomenten en verschillende zebra's. Simon werkt Zebra nu uit als masterproef. Hij werkt voor het eerst in de studio’s van BUDA. In februari komt er toonmoment voor de compañeros en in maart is de performance als masterproef te zien in Gent.

Simon Van Schuylenbergh (BE)

De jonge Gentse theatermaker Simon Van Schuylenbergh is masterstudent drama aan KASK School of Arts Gent. Hij werkt er geregeld samen met Siska Baeck aan voorstellingen die fysiek en taal koppelen en de ruimte bespelen als ontmoetingsplaats voor intieme verhoudingen. En gedurende een jaar onderzocht hij met Linde Carrijn en Maxim Storms wat een archief kan betekenen voor een podiumkunstenaar. Ze doopten hun atelierruimte om tot Schouwburg en organiseerden maandelijks toonmomenten. Intussen heeft Simon een atelier in Gent en nodigt hij onder het format Homeworks tweemaandelijks een kunstenaar uit om samen te zoeken naar een presentatievorm voor zijn ‘dramatisch archief’.

Maar hij maakt ook eigen voorstellingen. Op MaydayMayday (mei 2015 in CAMPO) presenteerde hij een eerste, prille maar intrigerende versie van Zebra. Die groeide uit het verlangen om een solo te maken waarin hij zich op scene kon verbinden met iets dat volledig buiten hemzelf stond. Een ‘duet met een ding’, dus. Dat ding werd een papier-marché zebra.

In residence

22 Jan 2017 – 02 Feb 2017
Budatoren

On tour

10 Mar 2017 – 10 Mar 2017
Minnemeers Gent

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda