Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Siona Houthuys & Berten Vanderbruggen

Siona Houthuys & Berten Vanderbruggen: No Coincidence, No Story

Theatermaker/scenograaf Berten Vanderbruggen en podcast- en theatermaker Siona Houthuys maken samen de theatervoorstelling No Coincidence, No Story. In dialoog met elkaar, met hun onderzoek en met het publiek dagen ze het toeval uit, manipuleren het, dwingen het af en beredeneren het… opdat het voor eens en altijd duidelijk is waarvoor we nog hoop mogen koesteren.

In maart ontving het duo een stimuleringsprijs 'De Troffel 2018' (van Festival Cement in NL) voor hun voorstellingsconcept No Coincidence, No Story, die jaarlijks toegekend aan het beste concept voor een voorstelling, performance of tekst van een beginnend maker.

Siona Houthuys & Berten Vanderbruggen

Siona Houthuys (1989) is podcast- en theatermaker. Met haar AudioCollectief SCHIK maakt ze audioverhalen voor op locatie en thuis. Waaronder de theatrale audiowalk ‘Blijkbaar Heb Je Nog Ongeveer Hetzelfde Nummer’, die werd geselecteerd voor IDFA 2016. En de zesdelige podcast BOB, die de publieksprijs bij De Tegel in de wacht sleepte. Haar solo- en afstudeervoorstelling “Speelgoed” won op het ITs Theaterfestival 2016 de Debuutprijs van Theaterzaken Via Rudolphi. Samen met Berten Vanderbruggen maakt zij haar tweede voorstelling “No Coincidence, No Story”, een coproductie met de Brakke Grond en de Buren.

Berten Vanderbruggen (1989) studeerde af als master in de film- en theaterwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en volgde een opleiding Scenografie (KASKA). Intussen werkte hij al mee aan verschillende theaterprojecten als scenograaf en maakte hij binnen het villanovafestival ook al enkele voorstellingen.

In residence

18 Sep 2018 – 21 Sep 2018
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda