Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Varinia Canto Vila (CL/BE)

Varinia Canto Vila (CL/BE): by getting one’s hands dirty

In deze voorstelling zoeken twee figuren/vrouwen/lichamen contact met ‘oppervlakten’; die van hun eigen lichaam, de vloer onder hun voeten, de muren van het theater. Ze willen de grenzen en limieten aftasten, alsook de passages naar andere gebieden, om die in elkaar te laten overlopen, verbinden of vernietigen. En steeds opnieuw is er de vraag: “Waar zijn we eigenlijk?”

by getting one's hands dirty creëert een landschap dat enkel zichtbaar wordt door te tasten. Attention.app (werktitel) wil een eerbetoon zijn aan de puinhoop die we er van maken en onze onkunde om zinvol te zijn.

Credits
Concept and choreography: Varinia Canto Vila
Created and performed/danced: Lilia Mestre and Varinia Canto Vila
Music: Christoph Albertijn
Light design: Dominique Pollet
Dramaturgy: Pierre Rubio
Set dramaturgy: Sofia Caesar
Produced: Moviment Lantana, Vlaamse Gemeenschap, Vlaamse Gemeenschapcommissie, Kunstencentrum BUDA, Kunstenwerkplaats Pianofabriek, Charleroi-Danses and Volksroom Brussels.

Varinia Canto Vila (CL/BE)

Varinia Canto Vila (°76, Santiago de Chile) volgde dans aan de Universidad de Chile en later bij P.A.R.T.S. Sindsdien woont ze in Brussel.  In 2014 studeerde ze af aan de London Goldsmiths University, waar ze een Master in Kunste en Politiek volgde, en in 2017 werkte ze het postgraduaat af aan a.pass (Advanced Performance And Scenography Studies). Na haar studies werkte ze o.a. met Meg Stuart, Lilia Mestre, Charlotte Vanden Eynde, Yukiko Shinozaki, Bojana Cvejic, Claire Croizé, Mette Edvardsen e.v.a. Ze werkte voor het eerst in Kortrijk in 2004; ze creëerde er haar eerste solo The Making of met steun van Dans in Kortrijk. Haar vorige voorstelling by getting one’s hands dirty was te zien tijdens Buda Vista#11 (Oktober 2017). 

In residence

17 Sep 2017 – 04 Oct 2017
Budatoren

On tour

04 Oct 2017 – 04 Oct 2017
Budascoop

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda