Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Varinia Canto Vila (CL/BE)

Varinia Canto Vila: Ways to Exit – Maneras de Salir

Tijdens deze residentie start Varinia de tweede onderzoeksfase voor haar nieuwe voorstelling Ways to Exit – Maneras de Salir.

Ways to Exit – Maneras de Salir wilt onderzoeken hoe ze de bestaande theaterruimte kan verruimen. Het hoopt om de ruimte om te vormen tot andere plaatsen en ruimtes die buiten zichzelf bestaan. Het is geïnspireerd door de idee dat het lichaam een producent van ruimte is, en daarom zal het lichaam plaatsen en ruimtes suggereren, door continu de vraag te stellen “Waar zijn we nu?”.

Varinia Canto Vila (CL/BE)

Varinia Canto Vila (°76, Santiago de Chile) volgde dans aan de Universidad de Chile en later bij P.A.R.T.S. Sindsdien woont ze in Brussel.  In 2014 studeerde ze af aan de London Goldsmiths University, waar ze een Master in Kunste en Politiek volgde, en in 2017 werkte ze het postgraduaat af aan a.pass (Advanced Performance And Scenography Studies). Na haar studies werkte ze o.a. met Meg Stuart, Lilia Mestre, Charlotte Vanden Eynde, Yukiko Shinozaki, Bojana Cvejic, Claire Croizé, Mette Edvardsen e.v.a. Ze werkte voor het eerst in Kortrijk in 2004; ze creëerde er haar eerste solo The Making of met steun van Dans in Kortrijk. Haar vorige voorstelling by getting one’s hands dirty was te zien tijdens Buda Vista#11 (Oktober 2017). 

In residence

02 Dec 2018 – 20 Dec 2018
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda