Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Zsófia Tamara Vadas & Ábris Gryllus & Márton Emil Tóth (HU)

Zsófia Tamara Vadas & Ábris Gryllus & Márton Emil Tóth (HU): Nibiru

Nibiru is een uniek project waar gewerkt wordt rond het uitsterven van de planeet. Fantasie en realiteit vermengen zich in het vormen van een nieuwe wereld. Wat zou er zijn na het uitsterven van alle vertrouwde dingen? Met deze vraag gaat het collectief aan de slag met meisjes van 10 tot 16 jaar. Er wordt niet alleen gedanst , maar ook gefantaseerd , gebabbeld, geknutseld…. De workshopreeks is voor het kunstenaarscollectief heel waardevol in aanloop naar hun uiteindelijke voorstelling.

Nibiru is onderdeel van het grootschalige Europese project Be SpectACTive!, waarbij de focus ligt op het actief betrekken van publiek en lokale inwoners in het organiseren en programmeren van de artistieke programma's.
Zsófia Tamara Vadas & Ábris Gryllus & Márton Emil Tóth (HU)

Zsófia Tamara Vadas is danser, choreograaf en docent. Ze behaalde haar diploma danspedagogie aan de Hedendaagse Dansacademie van Boedapest en geeft nu creatieve bewegingslessen aan kinderen en improvisatie- en compositielessen voor tieners en volwassenen.

Ábris Gryllus is een multidisciplinaire mediakunstenaar en muzikant. Hij studeerde visuele communicatie aan de Moholy-Nagy University of Arts and Design in Boedapest, waar hij in 2015 begon met het doceren van conceptueel design en geluid.

Márton Emil Tóth is beeldend kunstenaar. Hij studeerde af aan de faculteit beeldhouwkunst van de Hongaarse Universiteit voor Schone Kunsten en is nu actief als solokunstenaar.

In residence

03 Oct 2019 – 12 Oct 2019
Budatoren

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda