Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Sarah & Charles (BE)

A Creative Spa (In The Hands of Puppets)

EN gesproken
tickets: €10 / €8 (-26/+65/pro)
reserveren: online

De performer nodigt je uit in een creatief wellness-oord, waar je beslissingen even kunt uitstellen. 

In een witte, door neon lampen verlichte ruimte zit een jonge vrouw op een rubberen mat. Een geurige nevel doet denken aan dennenappels en hars, terwijl een zachte tranceachtige muziek speelt. In deze performance over informatie-fastfood, ijdelheid, fictie en bewegingsdrang, gaat het kunstenaarsduo Sarah & Charles op zoek naar de ultieme vorm van overgave. In een tijdperk waarin sociale media en internet ons wereldbeeld verruimen, lijkt onze geest emotioneel te verengen. De performer nodigt je uit in een creatief wellness-oord, waar je beslissingen even kunt uitstellen.

Sarah & Charles’ (1981 en 1979, Brussel) werk is bij uitstek multidisciplinair: installaties, sculpturen en video’s worden afgewisseld met soundscapes, performances en fotografische werken. In voorbije jaren werkten ze intensief rond kunst in de openbare ruimte en creëerden verschillende scenografische concepten. Hun ideeën worden geobjectiveerd in archetypen en vertaald in een abstracte beeldtaal, om uiteindelijk herkenbaarheid op te roepen door de participatie van de toeschouwer.

Play dates

A Performance by: Sarah & Charles
Developed and choreographed in collaboration with: Siet Raeymaekers
Performed by: Siet Raeymaekers & Jeanne Colin
Music by: The KLF ‘Madrugade eterna’, Hiroshi Yoshimura ‘Feel’, Headband ‘Navigator’, ‘Magnetic Earth’, James Ferraro ‘Suki Girlz 10’ & KII2 ‘Ecology’
Video & Set design by: Sarah & Charles
Produced by: Untitled Production
With the support of: Vlaamse Overheid

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda