Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

ANNA GAÏOTTI & VIERGE NOIR E (FR): Les Antécédentes

Performance
Duur: 1u30 min.
Locatie: Budascoop
i.k.v.: NEXT TIME
EN gesproken, NL ondertiteld
Tickets: €10 | online

Les Antécédentes toont de metamorfose van een mens op zoek naar seksuele energie.

De veelzijdige Anna Gaïotti overbrugt in haar werk de kloof tussen het erotische schrijven en het poëtische lichaam. Na haar studie aan de Beaux-Arts van Parijs begon ze op 24-jarige leeftijd met klassieke dans, waarna ze ook de hedendaagse dans ontdekte. Ze trad op met choreografen als Mark Tompkins en de regisseur en circusartiest Phia Ménard en beoefent de Japanse zwaardvechtkunst kendo sinds haar twaalfde. In haar werk, gefocust op het vrouwelijke lichaam, vermengt ze al die invloeden tot één geheel.

Een centrale plaats in haar werk is weggelegd voor het oudste beroep ter wereld: de prostituee. Dat is niet anders in Les Antécédentes, de derde productie van haar gezelschap Lovalot. Gaïotti dompelde zich de afgelopen jaren onder in het nachtleven in Zürich. In het bijzonder werd ze getroffen door de Langstrasse, waar prostituees en transseksuelen uit Latijns-Amerika en Azië samenleven, en waar feest en sekswerk hand in hand gaan. Gaïotti zag er hoe met geld schimmige relaties beklonken werden, maar ontdekte ondanks de hardheid ook grote vreugde. Nadien ging ze op zoek naar de grenzen van haar eigen intieme leven.

Les Antécédentes toont de metamorfose van een mens op zoek naar seksuele energie. Op het theater gooit Gaïotti haar lichaam in de strijd. Met dans, tekst en zelfgemaakte kostuums creëert ze een spannend totaalspektakel. Inspiratie daarvoor haalde ze uit het Japanse Nō-theater en de figuur van de clown. Vierge Noir e maakt het plaatje compleet met een rauwe, extatische soundtrack.

Ondanks de annulering van NEXT festival 2020, blijven we de geplande artiesten en creaties ondersteunen. De vijf co-organiserende partners creëerden daarom het ‘NEXT TIME’ label, waaronder voorstellingen geprogrammeerd worden die tijdens NEXT 2020 hadden moeten plaatsvinden.

Play dates

CHOREOGRAPHY & TEXT: Anna Gaïotti
DANCERS: Anna Gaïotti, Clément De Boever
MUSIC: Léo Dupleix, Sigolène Valax
LIGHT DESIGN & CONTROL: Estelle Gautier
SOUND CONTROL: Thibaut de Raymond, Mateo Provost
PRODUCTION: LOVALOT
PRODUCTION & DEVELOPMENT: Maison Trouble – Barbara Coffy-Yarsel
COPRODUCTIONS: Ménagerie de Verre Paris, kunstencentrum BUDA Kortrijk
HOSTING: Tanzhaus Zürich, GMEM Marseille, Montévidéo Marseille
WITH THE SUPPORT OF: DICRéAM – CNC et de la DRAC Île-de-France

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda