Cinema, Podium en
Werkplek in Kortrijk

Lisa Östberg & Kim Hiorthøy

Black Warrior

duur: 50′
taal: Engels gesproken, NL en FR vertaling
tickets: €10 | €8 | €8 (-26)
reserveren: Uit in Kortrijk | 056/239855 | http://www.nextfestival.eu/nl/evenement/black-warrior

Een opwindende les performance voor dummies

In Black Warrior vragen Lisa Östberg en Kim Hiorthøy zich af wat een performance is. Is het een actie? Is het seks? Geweld? Sport? Opwinding? Het hele maakproces van een performance wordt blootgelegd in Black Warrior, van het eerste idee over de benodigde rekwisieten tot de uiteindelijke opvoering. Zelfs de verwachtingen van het publiek in de zaal worden geanalyseerd. De twee allround performers op scène onthullen de mystiek van het creëren en delen deze via illustraties, leuke songs en logische redeneringen met de toeschouwers. “Black Warrior will change the way you think and feel. Forever.” zo beloofden ze ons. O ja, verder is er ook nog iets geheimzinnigs met een Spaanse les, de film All the President’s Men en de zwarte potloden van het merk Black Warrior die daarin voorkomen.

Het duo Östberg en Hiorthøy staat bekend voor hun vernuftige en filosofische humor waarin ze absurde situaties en dromen vermengen met alledaagse overpeinzingen. Tekst en muziek spelen een even belangrijke rol in hun performances als dans en beweging. Lisa Östberg is een danseres, scenarioschrijver en regisseur uit Zweden. Ze werkt zowel binnen hedendaagse dans, musical, theater, televisie en film. Kim Hiorthøy is een grafisch ontwerper, muzikant en kunstenaar uit Noorwegen. Hij studeerde ook in Denemarken, New York en aan de bekende School of Dance and Circus (DOCH) in Stockholm. Hij schreef veel muziek voor dansvoorstellingen en bracht verschillende platen uit op zijn eigen label Smalltown Supersound. Eerder creëerden Östberg en Hiorthøy samen al de performance YOU, die ze omschreven als “een documentaire over David Attenborough, een neo-klassiek ballet, een epische mislukking”. Om maar te zeggen: deze makers en performers zijn van vele markten thuis en kunnen zichzelf bijzonder goed relativeren. Ook Black Warrior is weer een speelse en uitdagende meta-performance geworden. Wie durft?

Parcours mogelijk met Elina Pirinen.

Play dates

TEXT & CHOREOGRAPHY: Lisa Östberg and Kim Hiorthøy
MUSIC: Kim Hiorthøy
PRODUCTION DESIGNER: Jonas Williamsson
LIGHT SUTODA PRODUCER: Lisa Stenberg
CO-PRODUCERS: MDT, Samarbetets vänner, Dansens Hus, BIT Teatergarasjen, Teaterhuset Avant Garden and DanseFestival Barents
SUPPORTED BY: Swedish Arts Council, Stockholms City, Fond for Lyd og Bilde and Arts Council Norway
www.youdoitwedonthavetime.se

Subscribe to our newsletter

Follow us!

@kunstencentrumbuda